- Domov
 - Chutné recepty
 - Torta s parížskym krémom
 
            Torta s parížskym krémom
Piškóta
- 200 g múka polohrubá
 - 1 vrecko Kypriaci prášok do pečiva Liana
 - 200 g cukor práškový
 - 100 ml olej
 - 100 ml voda
 - 5 vajec
 
Krém
- 300 g Čokoláda Liana 70%
 - 400 ml mlieko
 - 2 vrecká (60g) Šľahačkové potešenie Liana/šľahačka v prášku
 - 3 PL Kakao tmavé Liana
 - 1 vrecko Želatína číra Liana
 - 100 g cukor práškový
 - 100 ml mlieko (na rozpustenie želatíny)
 - džem, banány
 
Piškóta:
1. Bielky vyšľaháme do tuha. V druhej nádobe vyšľaháme žĺtky s práškovým cukrom do peny a postupne zašľaháme vodu a neskôr olej. Pridáme múku zmiešanú s Kypriacim práškom do pečiva a nakoniec zľahka vmiešame varechou vyšľahané vaječné bielky.
2. Vylejeme do vymastenej a hrubou múkou vysypanej tortovej formy a upečieme. Vychladnutú piškótu prerežeme na polovicu.
Krém:
1. Deň vopred vo vodnom kúpeli rozpustíme v mlieku čokoládu a práškový cukor. Odložíme do druhého dňa do chladničky alebo necháme poriadne vychladnúť. Dobre vychladnutý krém vyšľaháme so Šľahačkovým potešením.
2. Želatínu číru necháme napučať v studenom mlieku a po 20 minútach zahrejeme v mikrovlnnej rúre do rozpustenia kryštálikov. Neprevárať! Zašľaháme do šľahačkovej masy.
3. Do tortovej formy alebo vyššieho plechu uložíme polovicu piškóty, potrieme džemom a vylejeme prvú časť krému. Priložíme druhú časť piškóty a vylejeme druhú časť krému. Necháme v chladničke stuhnúť cca 2 hodiny.
4. Pred podávaním môžeme ozdobiť vyšľahaným Šľahačkovým potešením pripraveným podľa návodu na obale a postrúhanou čokoládou.
Dobrý tip:
Namiesto korpusov (piškóty) môžeme použiť detské piškóty. Medzi piškóty môžeme poukladať aj na kolieska nakrájané banány.
Piškóta
- 200 g múka polohrubá
 - 1 vrecko Kypriaci prášok do pečiva Liana
 - 200 g cukor práškový
 - 100 ml olej
 - 100 ml voda
 - 5 vajec
 
Krém
- 300 g Čokoláda Liana 70%
 - 400 ml mlieko
 - 2 vrecká (60g) Šľahačkové potešenie Liana/šľahačka v prášku
 - 3 PL Kakao tmavé Liana
 - 1 vrecko Želatína číra Liana
 - 100 g cukor práškový
 - 100 ml mlieko (na rozpustenie želatíny)
 - džem, banány
 
Produkty k receptu