Blog
Recepty našich mám: Pripravte si tradičné slovenské jedlá bez lepku s Lianou
Mnohí by nesúhlasili s našim výberom, pretože pôvod niektorých z nich nemusí byť čisto slovenský. Je pravda, že niektoré jedlá sme si ako národ privlastnili, aj keď pochádzajú napríklad od našich… celý článok
Symboly Veľkej noci: Aký príbeh sa skrýva za veľkonočným zajacom či veľkonočnými vajíčkami?
Veľkonočné tradície a symboly sa časom vyvíjali, hoci niektoré existujú už celé stáročia. Zatiaľ čo pre kresťanov je Veľká noc oslavou zmŕtvychvstania Krista, mnohé veľkonočné tradície sa v Biblii… celý článok
Veľkonočné bezlepkové pečenie : Recepty, ktoré očaria vaše chuťové poháriky
Nedovoľte, aby vám túto Veľkú noc diétne obmedzenia pokazili náladu a chuťové poháriky. S týmito receptami na bezlepkové veľkonočné pečenie si môžete dopriať všetky svoje obľúbené sviatočné dobroty… celý článok
Som začiatočník: Aké pomôcky budem určite potrebovať, aby mi pečenie šlo od ruky?
Pečenie je doslova veda. Vyžaduje si správne pomery surovín, čas a aj správne pomôcky. S dobrými pomôckami pôjde pečenie od ruky aj úplným začiatočníkom. Ak medzi nich patríte aj vy, tento článok je… celý článok
Tie najchutnejšie recepty z perníkovej múčnej zmesi Fine mix Liana: Doprajte si vianočné dobroty bez lepku a bez starostí
Pre tých, ktorí sú citliví na lepok / majú celiakiu alebo uprednostňujú pečenie bez lepku, sa vyhliadka na chutné medovníčky môže zdať ako vzdialený sen. S nami sa tento sen môže stať skutočnosťou.… celý článok
Ako vznikli medovníčky? Ich pôvod vás nadchne aj prekvapí
Čo vám ako prvé napadne, keď sa povie čas vianočný? Sú to chute štedrovečernej večere, vôňa tradičných koláčov či punč a varené víno? Mnohým sa Vianoce spájajú s vôňou perníkového korenia a teda aj s… celý článok
Salajka - kypriaci prášok starých mám
Hydrogénuhličitan amónny (známy aj ako amónium, salajka alebo jelenia soľ) je typ kypriaceho prášku do zákuskov, ktorý staré mamy v minulosti vo veľkej miere využívali. Táto zlúčenina sa pri… celý článok
Celiakia u detí: Rodič je nenahraditeľným spojencom svojho dieťaťa pri bezlepkovej diéte
Celiakia dokáže prekvapiť každého, kto s ňou príde do styku. Čo je celiakia a ako postupne prejsť na bezlepkovú stravu ste sa mohli dočítať v našich predošlých článkoch, napríklad aj tu. V tomto… celý článok
Kyselina sorbová nie je vhodná iba na zaváranie: Jej všestranné využitie u vás doma vás prekvapí
Kyselina sorbová je organická zlúčenina, ktorá sa bežne používa ako konzervačná látka na zabránenie rastu plesní, kvasiniek a baktérií. Je voľne dostupná v prírode, napríklad v bobuliach horských… celý článok
Kreatívne pečenie, druhá časť: Tvoríme zaujímavé tvary
Najbližšie mesiace sa venujeme sérii tipov a zaujímavostí, ktoré sú užitočné, ak sa chcete zdokonaliť v pečení. Druhá časť našej rubriky Kreatívne pečenie opisuje, ako tvoriť nie tak úplne štandardné… celý článok
Kreatívne pečenie, prvá časť: Tvoríme vlastné dezerty
Pečenie môže byť zábavný a kreatívny spôsob, ako prejaviť svoje umenie. Či ste už pokročilí cukrári alebo s pečením ešte len začínate, ste tu správne. Pre obe skupiny ľudí sme pripravili sériu… celý článok
Cestujme naprieč svetom: Spoznávame tradičné veľkonočné sladkosti
Tradičné veľkonočné jedlá sa líšia v závislosti od kultúry a krajiny. V niektorých krajinách sú obľúbené slané jedlá, zatiaľ čo v iných sa viac koncentrujú na sladké dezerty, ktoré sú súčasťou aj… celý článok