Blog

Kyselina sorbová nie je vhodná iba na zaváranie: Jej všestranné využitie u vás doma vás prekvapí
Kyselina sorbová je organická zlúčenina, ktorá sa bežne používa ako konzervačná látka na zabránenie rastu plesní, kvasiniek a baktérií. Je voľne dostupná v prírode, napríklad v bobuliach horských… celý článok

Kreatívne pečenie, druhá časť: Tvoríme zaujímavé tvary
Najbližšie mesiace sa venujeme sérii tipov a zaujímavostí, ktoré sú užitočné, ak sa chcete zdokonaliť v pečení. Druhá časť našej rubriky Kreatívne pečenie opisuje, ako tvoriť nie tak úplne štandardné… celý článok

Kreatívne pečenie, prvá časť: Tvoríme vlastné dezerty
Pečenie môže byť zábavný a kreatívny spôsob, ako prejaviť svoje umenie. Či ste už pokročilí cukrári alebo s pečením ešte len začínate, ste tu správne. Pre obe skupiny ľudí sme pripravili sériu… celý článok

Cestujme naprieč svetom: Spoznávame tradičné veľkonočné sladkosti
Tradičné veľkonočné jedlá sa líšia v závislosti od kultúry a krajiny. V niektorých krajinách sú obľúbené slané jedlá, zatiaľ čo v iných sa viac koncentrujú na sladké dezerty, ktoré sú súčasťou aj… celý článok

Ako na očarujúci candy bar bez profesionálov?
Bez sladkých dezertov si nevieme predstaviť žiadnu svadbu či oslavu. Stoly sa priam prehýbajú pod náporom skvelého slaného či sladkého jedla. Nezáleži na tom, aký druh dezertov preferujete, vždy ho… celý článok

Vianočné sladké dobroty skrz Európou
Každý národ je špecifický svojimi tradíciami, zvyklosťami a chuťami. Inak to nie je ani na Vianoce, niektorí otvárajú darčeky na štedrý večer, iní v Prvý sviatok vianočný. Kým našim deťom prinesie… celý článok

Rozmýšľate čím obdarovať vašich najbližších? Máme pre vás pár tipov!
Nákup vianočných darčekov sa môže skutočne skomplikovať, ak máte vo svojom okolí ľudí, ktorí tvrdia, že majú všetko a nič nepotrebujú. Problém však môže spôsobiť aj obmedzený finančný rozpočet. Pre… celý článok

Ako pripraviť dokonalú čokoládovú polevu?
Na prvý pohľad úplne najjednoduchšia činnosť, ktorú by mala ovládať každá, hoc aj začínajúca gazdinka, a predsa dokáže skomplikovať prácu aj skúsenej cukrárke. Dokonalá čokoládová poleva skrášli… celý článok

Stále neobjavená sila pistácií
Nemáte program na večer a zároveň si chcete pochutnať na niečom špeciálnom? Odporúčame vám pistácie, ak si ich zakúpite nelúpané, o program máte určite postarané a chuť, tú už isto poznáte. Ale… celý článok

Jesenné ingrediencie plné vitamínov v chutných dezertoch
Každé ročné obdobie sa nám spája s typickými chuťami a vôňami. Výnimkou nie je ani jeseň. Do dezertov sme zvyknutí používať hlavne jej ovocné plody. Tento farebný a občas aj daždivý čas so sebou však… celý článok

Vanilka - nenápadný voňavý zázrak
Možno si to ani neuvedomujeme, no s vanilkou sa nám spája mnoho spomienok. Osviežujúci nanuk počas horúceho leta, sladký puding v sychravý jesenný deň, ale aj prenikáva vôňa v predvianočnom období.… celý článok

Potraviny vhodné pri bezlepkovej diéte
Snom nás všetkých je prežiť život bez problémov. Napriek tomu, že je jedlo nevyhnutné pre správne fungovanie ľudského organizmu, dokáže spôsobiť aj rôzne nepríjemnosti. Bližšie sa zameriame na lepok,… celý článok