Bezlepkové domáce ravioli
Cesto
- 180 g Universal mix Liana
 - 4 PL olivový olej
 - 2 vajcia
 
Plnka
- 130 g listový špenát
 - 70 g oravská slanina
 - 50 g parmezán
 - 1 strúčik cesnak
 
Omáčka
- 250 ml pasírované paradajky
 - cibuľa
 - olej
 
Ďalej potrebujeme
- soľ, bazalka, cukor, ocot na dochutenie
 - ryžová múka Liana na podsypanie
 - olej na pomastenie hotových cestovín
 
- Vajíčka a olej rozmiešame v miske vidličkou a pomaly prisypeme Universal mix. Vareškou alebo rukou vypracujeme pružné cesto. Zabalíme do fólie a necháme oddýchnuť, kým pripravíme plnku a omáčku k raviolám.
 - Slaninu nakrájame na malé kocky a opečieme ju na panvici. Pridáme na kúsky nakrájaný špenát, pretlačený cesnak a necháme orestovať. Do vychladnutej plnky primiešame nastrúhaný parmezán.
 - Na oleji orestujeme cibuľu a pridáme pasírované paradajky. Necháme zovrieť a dochutíme nakrájanou bazalkou, soľou, octom a cukrom.
 - Na pomúčenej pracovnej doske rozdelíme cesto na 2 časti. Obe časti vyvaľkáme na tenko, aby mali rovnaký tvar aj veľkosť. Na jednu časť cesta urobíme kôpky špenátovej plnky ďalej od seba a voľné miesta medzi plnkou potrieme vodou. Na takto pripravené cesto položíme druhé cesto a hranou dlane popritláčame v medzerách cesto k sebe. Radielkom pokrájame na štvorce a kraje cesta ešte popritláčame prstami, aby nevytiekla plnka. Ravioli varíme v osolenej vode cca 8 minút. Hotové vyberieme a pomastíme olejom. Podávame poliate omáčkou.
 
Dobrý tip:
Kôpky plnky dávame vždy pod seba s rovnakými medzerami.
Cesto
- 180 g Universal mix Liana
 - 4 PL olivový olej
 - 2 vajcia
 
Plnka
- 130 g listový špenát
 - 70 g oravská slanina
 - 50 g parmezán
 - 1 strúčik cesnak
 
Omáčka
- 250 ml pasírované paradajky
 - cibuľa
 - olej
 
Ďalej potrebujeme
- soľ, bazalka, cukor, ocot na dochutenie
 - ryžová múka Liana na podsypanie
 - olej na pomastenie hotových cestovín
 
Produkty k receptu