Dobré rady od Liany
Recepty našich mám: Pripravte si tradičné slovenské jedlá bez lepku s Lianou
Mnohí by nesúhlasili s našim výberom, pretože pôvod niektorých z nich nemusí byť čisto slovenský. Je pravda, že niektoré jedlá sme si ako národ privlastnili, aj keď pochádzajú napríklad od našich… celý článok
Symboly Veľkej noci: Aký príbeh sa skrýva za veľkonočným zajacom či veľkonočnými vajíčkami?
Veľkonočné tradície a symboly sa časom vyvíjali, hoci niektoré existujú už celé stáročia. Zatiaľ čo pre kresťanov je Veľká noc oslavou zmŕtvychvstania Krista, mnohé veľkonočné tradície sa v Biblii… celý článok
Veľkonočné bezlepkové pečenie : Recepty, ktoré očaria vaše chuťové poháriky
Nedovoľte, aby vám túto Veľkú noc diétne obmedzenia pokazili náladu a chuťové poháriky. S týmito receptami na bezlepkové veľkonočné pečenie si môžete dopriať všetky svoje obľúbené sviatočné dobroty… celý článok
Som začiatočník: Aké pomôcky budem určite potrebovať, aby mi pečenie šlo od ruky?
Pečenie je doslova veda. Vyžaduje si správne pomery surovín, čas a aj správne pomôcky. S dobrými pomôckami pôjde pečenie od ruky aj úplným začiatočníkom. Ak medzi nich patríte aj vy, tento článok je… celý článok
Salajka - kypriaci prášok starých mám
Hydrogénuhličitan amónny (známy aj ako amónium, salajka alebo jelenia soľ) je typ kypriaceho prášku do zákuskov, ktorý staré mamy v minulosti vo veľkej miere využívali. Táto zlúčenina sa pri… celý článok
Kyselina sorbová nie je vhodná iba na zaváranie: Jej všestranné využitie u vás doma vás prekvapí
Kyselina sorbová je organická zlúčenina, ktorá sa bežne používa ako konzervačná látka na zabránenie rastu plesní, kvasiniek a baktérií. Je voľne dostupná v prírode, napríklad v bobuliach horských… celý článok
Kreatívne pečenie, druhá časť: Tvoríme zaujímavé tvary
Najbližšie mesiace sa venujeme sérii tipov a zaujímavostí, ktoré sú užitočné, ak sa chcete zdokonaliť v pečení. Druhá časť našej rubriky Kreatívne pečenie opisuje, ako tvoriť nie tak úplne štandardné… celý článok
Kreatívne pečenie, prvá časť: Tvoríme vlastné dezerty
Pečenie môže byť zábavný a kreatívny spôsob, ako prejaviť svoje umenie. Či ste už pokročilí cukrári alebo s pečením ešte len začínate, ste tu správne. Pre obe skupiny ľudí sme pripravili sériu… celý článok
Cestujme naprieč svetom: Spoznávame tradičné veľkonočné sladkosti
Tradičné veľkonočné jedlá sa líšia v závislosti od kultúry a krajiny. V niektorých krajinách sú obľúbené slané jedlá, zatiaľ čo v iných sa viac koncentrujú na sladké dezerty, ktoré sú súčasťou aj… celý článok
Ako na očarujúci candy bar bez profesionálov?
Bez sladkých dezertov si nevieme predstaviť žiadnu svadbu či oslavu. Stoly sa priam prehýbajú pod náporom skvelého slaného či sladkého jedla. Nezáleži na tom, aký druh dezertov preferujete, vždy ho… celý článok
Ako pripraviť dokonalú čokoládovú polevu?
Na prvý pohľad úplne najjednoduchšia činnosť, ktorú by mala ovládať každá, hoc aj začínajúca gazdinka, a predsa dokáže skomplikovať prácu aj skúsenej cukrárke. Dokonalá čokoládová poleva skrášli… celý článok
Stále neobjavená sila pistácií
Nemáte program na večer a zároveň si chcete pochutnať na niečom špeciálnom? Odporúčame vám pistácie, ak si ich zakúpite nelúpané, o program máte určite postarané a chuť, tú už isto poznáte. Ale… celý článok
Jesenné ingrediencie plné vitamínov v chutných dezertoch
Každé ročné obdobie sa nám spája s typickými chuťami a vôňami. Výnimkou nie je ani jeseň. Do dezertov sme zvyknutí používať hlavne jej ovocné plody. Tento farebný a občas aj daždivý čas so sebou však… celý článok
Vanilka - nenápadný voňavý zázrak
Možno si to ani neuvedomujeme, no s vanilkou sa nám spája mnoho spomienok. Osviežujúci nanuk počas horúceho leta, sladký puding v sychravý jesenný deň, ale aj prenikáva vôňa v predvianočnom období.… celý článok
Potraviny vhodné pri bezlepkovej diéte
Snom nás všetkých je prežiť život bez problémov. Napriek tomu, že je jedlo nevyhnutné pre správne fungovanie ľudského organizmu, dokáže spôsobiť aj rôzne nepríjemnosti. Bližšie sa zameriame na lepok,… celý článok
Dokonalý krém a bezchybná šľahačka? Jednoduchšie ako si myslíte
Pripraviť dokonalý krém, ktorý z torty nestečie a zároveň aj skvelo chutí je niekedy skutočné umenie. Lepšie na tom nie je ani šľahačka, ktorá sa buď nevyšľahá alebo skončí prešľahaná a namiesto… celý článok
Prečo je kolagén v tele nevyhnutný?
Zo všetkých prírodných proteínov je kolagén v ľudskom tele zastúpený v najväčšom množstve. Podieľa sa na podpore kože, svalov, kostí, šliach, mozgu a srdca. Aj keď si ho naše telo dokáže vyprodukovať… celý článok
Zájdené formy na pečenie sa stanú pre vás minulosťou
Postupne zahajujeme plánovanie vianočného pečenia. Starostlivo premýšľame o receptoch, ktorými potešíme našich najbližších. Nestačí pripraviť iba recepty, ingrediencie a dekorácie, precíznu prípravu… celý článok
Najlepšie jesenné recepty BEZ LEPKU
Jeseň ako najfarebnejšie ročné obdobie nám v hojnosti dožičí príjemné slnečné počasie, ale aj plody, ktoré si môžeme vychutnať v chutných dezertoch. Vďaka miernejším teplotám zvládame v kuchyni… celý článok
Objavte prírodný elixír mladosti
Po celom dni v práci nás trápia bolesti chrbta, počas krátkej prechádzky sa ozývajú kĺby, naše telá už nezvládajú spánok na nekvalitných madracoch. Dôležitosť našich kĺbov si uvedomíme až vtedy, keď… celý článok