Bezlepkový strúhaný tvarohový koláč

  • Obľúbená klasika vylepšená sladkým ovocím, ktoré mu dodá sviežosť aj farbu.
pre recept na Bezlepkový strúhaný jablkový koláč kliknite sem.
Bezlepkový strúhaný tvarohový koláč
  • 100
    hodnotenie
  • Trvanie
    -
    (h:m)
  • Porcie
    -
    (ks)

Ingrediencie

Cesto:
400 g Cake mix Liana
3 PL Kakao tmavé Liana
150 g cukor práškový
1 vrecko Vanilínový cukor Liana
1  žĺtok
250 g zmäknuté maslo
 
Plnka:
500 g tvaroh hrudkovitý
500 g tvaroh jemný
4 bielky
3 žĺtky
200 g cukor práškový 
1 vrecko Vanilínový cukor Liana
2 PL Zlatý krém
2 KL Poleva citrónová Liana
 
Ďalej potrebujeme:
tuk na vymastenie formy
ovocie

 

Postup

1. Zmiešame suché suroviny na cesto - Cake mix, kakao, práškový a vanilínový cukor. Pridáme mokré suroviny, žltok a maslo, a ručne vypracujeme cesto.
 
2. Cesto rozdelíme na dve časti, na väčšiu 2/3 a menšiu 1/3,  zabalíme do fólie a odložíme do mrazničky.
 
3. Bielky vyšľaháme na tuhý sneh. V druhej mise zmiešame tvarohy, postupne pridáme žĺtky, práškový a vanilínový cukor, citrónovú polevu a zlatý krém. Zľahka primiešame pripravený sneh.
 
4. Väčšiu časť cesta nastrúhame na dno vymasteného plechu. Lyžicou uhladíme povrch a rozotrieme časť tvarohovej plnky. Kto chce, môže pridať ovocie podľa chuti, v našom prípade to sú jahody. Nanesieme zvyšnú plnku a nastrúhame druhú časť cesta.
 
5. Pečieme na 180°C 30 minút. Necháme úplne vychladnúť.  
 
 
 
 
 

Produkty k receptu

Čo si myslíte o tomto recepte?

100
Počet hodnotení: 1
Používaním stránok prevádzkovateľa LIANA GOLIAŠ s.r.o.
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.