Bezlepková čokoládová torta

  • Torta, ktorá ohúri každého milovníka čokolády vo sviatočný, ale aj všedný deň.
Pre recept na Tortu s lyofilizovaným ovocím, zdobenej jedlými sušenými kvetmi kliknite sem.
Bezlepková čokoládová torta
  • 100
    hodnotenie
  • Trvanie
    -
    (h:m)
  • Porcie
    -
    (ks)

Ingrediencie

Ganache na krém:
500 g Čokoláda Liana 70% alebo 45%
650 ml smotana na šľahanie
 
Korpus:
6 ks vajce
štipka soli
6 PL cukor kryštálový
4 PL Cake mix Liana
2 PL Kakao tmavé Liana
 
Krém:
100 ml mlieko
50 g Stužovač Liana čokoláda
250 g jemný tvaroh
 
Ďalej potrebujeme:
Ovocie v želé (višne, maliny, jahody, čučoriedky, atď.) 
Čokoláda Liana 70%
smotana na šľahanie
Želatína potravinárska číra Liana
čerstvé jahody 

 

Postup

1. Deň vopred si pripravíme ganache. Čokoládu zalejeme horúcou smotanou na šľahanie, rozmiešame do rozpustenia čokolády a necháme v chladničke poriadne stuhnúť.
 
2. Vyšľaháme bielky spolu so štipkou soli na tuhý sneh, počas šľahania postupne pridávame žĺtky. Postupne ručne primiešame preosiatu zmes Cake mix a kakaa. Vylejeme do formy vystlanej papierom na pečenie a pečieme 60 minút na 160°C. Necháme vychladnúť.
 
3. Stužovač rozmiešame v mlieku, pridáme ku ganache  a vyšľaháme. Počas šľahania pridáme tvaroh.
 
4. Korpus prerežeme na 3 časti. Tortu plníme následovne: korpus potrieme ovocím v želé, nanesieme krém a prikryjeme ďalším kusom korpusom. Celý povrch torty potrieme krémom.
 
5. Tortu ozdobíme zvyšným krémom, stekancami, ozdobami z čokolády a jahodami. Čokoládu a smotanu na šľahanie zohrejeme v mikrovlnnej rúre a rozmiešame. Pomocou cukrárskeho vrecka vytvoríme na torte stekance. Ozdoby z čokolády vytvoríme z čistej roztopenej čokolády, ktoré nakreslíme pomocou cukrárskeho vrecka na alobal (kvety, mriežky, srdiečka) a necháme stuhnúť.  Želatínu necháme napúčať vo vode a roztopíme v mikrovlnnej rúre. V nej obalíme jahody, ktoré vďaka želatíne získajú lesk a zachovajú si čerstvosť. 
 
 
 
 
 
 
 

Produkty k receptu

Čo si myslíte o tomto recepte?

100
Počet hodnotení: 1
Používaním stránok prevádzkovateľa LIANA GOLIAŠ s.r.o.
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.