- Domov
- Chutné recepty
- Bezlepková čokoládová torta
Bezlepková čokoládová torta
Torta plnená úžasnou čoko ganážou a ovocím...torta pre milovníkov čokolády
Ingrediencie
Tovar do košíka
Vytlačiť recept
Zdieľať na facebooku
Ganache na krém
- 500 g Čokoláda Liana 70% alebo 45%
- 650 ml smotana na šľahanie
Korpus
- 6 ks vajce
- štipka soli
- 6 PL cukor kryštálový
- 4 PL Cake mix Liana
- 2 PL Kakao tmavé Liana
Krém
- 100 ml mlieko
- 50 g Stužovač Liana čokoláda
- 250 g jemný tvaroh
Ďalej potrebujeme
- Ovocie v želé (višne, maliny, jahody, čučoriedky, atď.)
- Čokoláda Liana 70%
- smotana na šľahanie
- Želatína potravinárska číra Liana
- čerstvé jahody
- Deň vopred si pripravíme ganache. Čokoládu zalejeme horúcou smotanou na šľahanie, necháme chvíľu postáť a rozmiešame do rozpustenia čokolády. Necháme v chladničke stuhnúť.
- Vyšľaháme bielky spolu so štipkou soli na tuhý sneh, počas šľahania postupne pridávame žĺtky a cukor. Postupne ručne primiešame preosiatu zmes Cake mix a kakaa. Vylejeme do formy vystlanej papierom na pečenie a pečieme 60 minút na 160°C. Necháme vychladnúť.
- Stužovač rozmiešame v mlieku, pridáme ku ganache a vyšľaháme. Počas šľahania pridáme tvaroh.
- Korpus prerežeme na 3 časti. Tortu plníme následovne: korpus potrieme ovocím v želé, nanesieme krém a prikryjeme ďalším korpusom. Celý povrch torty potrieme krémom.
- Tortu ozdobíme zvyšným krémom, čokoládovými stekancami, ozdobami z čokolády a jahodami.
- Čokoládu a smotanu na šľahanie zohrejeme v mikrovlnnej rúre a rozmiešame. Pomocou cukrárskeho vrecka vytvoríme na torte stekance.
- Ozdoby z čokolády vytvoríme z čistej roztopenej čokolády, ktoré nakreslíme pomocou cukrárskeho vrecka na alobal (kvety, mriežky, srdiečka) a necháme stuhnúť. Želatínu necháme napučať vo vode a roztopíme v mikrovlnnej rúre. V nej obalíme jahody, ktoré vďaka želatíne získajú lesk a zachovajú si čerstvosť.
Alexandra
11.04.2023
Paraaadna torta. Len pozor, v recepte chyba kedy sa pridava cukor, vo videorecepte to je (do bielkov zaslahat)
Ingrediencie
Tovar do košíka
Vytlačiť recept
Zdieľať na facebooku
Ganache na krém
- 500 g Čokoláda Liana 70% alebo 45%
- 650 ml smotana na šľahanie
Korpus
- 6 ks vajce
- štipka soli
- 6 PL cukor kryštálový
- 4 PL Cake mix Liana
- 2 PL Kakao tmavé Liana
Krém
- 100 ml mlieko
- 50 g Stužovač Liana čokoláda
- 250 g jemný tvaroh
Ďalej potrebujeme
- Ovocie v želé (višne, maliny, jahody, čučoriedky, atď.)
- Čokoláda Liana 70%
- smotana na šľahanie
- Želatína potravinárska číra Liana
- čerstvé jahody
Produkty k receptu
MAXI sada špičiek 52 ks, adaptér, vrecko a držiak na tvorbu kvetov
19,00 €
Nedostupné
Kód: 1340