- Domov
 - Chutné recepty
 - Bezlepkový zemiakový chlieb
 
Bezlepkový zemiakový chlieb
Nadýchaný bezlepkový chlieb s chrumkavou kôrkou na nerozoznanie od toho klasického, lepkového.
                
                            Ingrediencie
                            
                                
                        
                            
                        
                            
                            Vytlačiť recept
                        
                        
                            
                            Zdieľať na facebooku
                        
                    - 20 g droždie
 - 420 ml voda
 - 2 KL cukor kryštálový
 - 2 ks uvarený zemiak
 - 500 g Bread mix white Liana
 - 1 + 1⁄4 KL soľ
 - 1 KL mletá rasca
 - 4 PL olej
 
Ďalej potrebujeme
- Zemiakový škrob Liana
 - ryžová múka na podsypanie
 - zmes vody a oleja 11
 - celá rasca
 
- Z vody, cukru a droždia pripravíme kvások, ktorý necháme aspoň 10 minút vzísť.
 - Uvarené zemiaky pretlačíme, nastrúhame alebo rozmixujeme.
 - V mise zmiešame Bread mix white, soľ, zemiaky, pripravený kvások, zvyšnú vodu a mletú rascu. Miešame mixérom s hnetacími metličkami, počas miešania pridáme olej. Prikryjeme a necháme 45 minút kysnúť.
 - Na ryžovou múkou vysypanej podložke cesto poprekladáme do tvaru bochníka. Bochník preložíme do ošatky vysypanej zemiakovým škrobom. Vložíme do mikroténového vrecka a necháme 40 minút kysnúť.
 - Bochník vyklopíme z ošatky na papier na pečenie a narežeme. Potrieme zmesou vody a oleja a posypeme celou rascou.
 - Pečieme 20 minút pri 250°C so záparou, následne teplotu znížime na 200°C a pečieme ďalších 20-25 minút bez zápary.
 - Upečený chlieb postriekame vodou a necháme vychladnúť.
 
                                        Bea
                                        01.09.2023
                                    
                                    
                                        Dnes som piekla. Vyšiel výborne!
                                    
                                
                                        Ľubica
                                        20.01.2023
                                    
                                    
                                        Úžasný, mäkký aj na druhý deň. Zbožňujem vaše produkty a recepty. 
                                    
                                
                    Ingrediencie
                    
                    
                
                    
                    Vytlačiť recept
                
                
                    
                    Zdieľať na facebooku
                
            - 20 g droždie
 - 420 ml voda
 - 2 KL cukor kryštálový
 - 2 ks uvarený zemiak
 - 500 g Bread mix white Liana
 - 1 + 1⁄4 KL soľ
 - 1 KL mletá rasca
 - 4 PL olej
 
Ďalej potrebujeme
- Zemiakový škrob Liana
 - ryžová múka na podsypanie
 - zmes vody a oleja 11
 - celá rasca
 
Produkty k receptu