- Domov
- Chutné recepty
- Rozprávková torta
Rozprávková torta
Trvanie: 01:30 (h:m)
Porcie: 12 (ks)
Chuť ako z rozprávky.
Ingrediencie
Tovar do košíka
Vytlačiť recept
Zdieľať na facebooku
Roláda
- 5 vajec
- 5 PL cukor práškový
- 5 PL múka polohrubá
- štipka Kypriaci prášok do pečiva Liana
- džem
Plnka
- 500 ml mlieko
- 1 vrecko Želatína číra Liana
- 1 vrecko Zlatý krém Liana
- 20g Vanilínový cukor Liana
- 2 vrecká (60g) Šľahačkové potešenie Liana/šľahačka v prášku
- 120 g cukor práškový
- 300 ml mlieko
Ďalej potrebujeme
- ovocie
- Žĺtky s cukrom vyšľaháme do peny. Postupne pridáme múku s Kypriacim práškom a nakoniec zľahka vmiešame sneh z bielkov. Rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri 180 °C cca 10 minút. Upečený plát ešte horúci natrieme džemom a zrolujeme.
- Zo 400 ml mlieka a Zlatého krému uvaríme puding. Želatínu necháme napučať do 100 ml mlieka, mierne ju zohrejeme, rozmiešame, vlejeme za stáleho šľahania do vychladnutého pudingu. Pridáme práškový cukor, vyšľahané Šľahačkové potešenie v 300 ml mlieka a Vanilínový cukor.
- Roládu nakrájame na tenké kolieska a poukladáme na dno a boky tortovej formy alebo misy. Vnútro naplníme striedavo vrstvami plnky a ľubovoľného ovocia. Na vrch uložíme kolieska rolády alebo piškóty. Tortu necháme cez noc v chladničke stuhnúť.
Dobrý tip:
Krém rýchlejšie vychladne, ak ho s nádobou ponoríme do studenej vody s ľadom a občas zamiešame.
Pridať hodnotenie
Ingrediencie
Tovar do košíka
Vytlačiť recept
Zdieľať na facebooku
Roláda
- 5 vajec
- 5 PL cukor práškový
- 5 PL múka polohrubá
- štipka Kypriaci prášok do pečiva Liana
- džem
Plnka
- 500 ml mlieko
- 1 vrecko Želatína číra Liana
- 1 vrecko Zlatý krém Liana
- 20g Vanilínový cukor Liana
- 2 vrecká (60g) Šľahačkové potešenie Liana/šľahačka v prášku
- 120 g cukor práškový
- 300 ml mlieko
Ďalej potrebujeme
- ovocie
Produkty k receptu