Bezlepkové orechové a kokosové laskonky s karamelovým krémom
Laskonky
- 5 ks bielky
- 300 g cukor práškový
- 50 g mleté orechy
- 50 g strúhaný kokos
- 1 PL Cake mix Liana
Krém
- 350 ml mlieko
- 1 vrecko Zlatý krém Liana
- 500 g sladené kondenzované mlieko skaramelizované
- 1 vrecko Vanilínový cukor Liana
Ďalej potrebujeme
- čokoládová poleva
- Bielky zmiešame s cukrom a šľaháme nad parou do zahriatia bielok asi 5-10 minút. POZOR, aby sa bielky neuvarili.
- Šľaháme mixérom pri vysokých otáčkach na hustú lesklú hmotu.
- Rozdelíme na dve časti, do jednej primiešame orechy a ½ PL Cake mix. Do druhej časti ½ PL Cake mix spolu s kokosom.
- Laskonky vytvoríme pomocou formy, na plechu vystlanom papierom na pečenie tak, že do otvorov nanesieme kôpky cesta a uhladíme stierkou. Formu odstraňujeme pomaly z jednej strany na druhú. Ak nemáme formu, na tvorbu laskoniek môžeme použiť aj cukrárske vrecko.
- Sušíme na 100-130°C 30-40 minút.
- Laskonky odstraňujeme z plechu, až keď sú úplne vychladnuté.
- Plníme pripraveným krémom pomocou cukrárskeho vrecka. Laskonky "ála" pusinky môžeme poliať čokoládovou polevou.
Karamelový krém:
- 250 ml mlieka dáme variť a v 100 ml mlieka rozmiešame Zlatý krém. Zlatý krém prilejeme do hrnca a za stáleho miešania varíme do zhustnutia. Povrch uvareného pudingu posypeme vanilínovým cukrom, aby sa nevytvorila šupka. Necháme vychladnúť.
- Vyšľaháme maslo do peny, postupne pridávame skaramelizované kondenzované mlieko a vychladnutý puding. Množstvo kondezovaného mlieka môžeme prispôsobiť svojej chuti.
Dobrý tip:
Pri lepkovej verzii nahradíme Cake mix hladkou múkou a štipkou Kypriaceho prášku do pečiva.
Laskonky
- 5 ks bielky
- 300 g cukor práškový
- 50 g mleté orechy
- 50 g strúhaný kokos
- 1 PL Cake mix Liana
Krém
- 350 ml mlieko
- 1 vrecko Zlatý krém Liana
- 500 g sladené kondenzované mlieko skaramelizované
- 1 vrecko Vanilínový cukor Liana
Ďalej potrebujeme
- čokoládová poleva
Produkty k receptu