Bezlepkový opitý Izidor
Cesto
- 150 g maslo
 - 150 g práškový cukor
 - 4 ks vajcia
 - 1 lyžica Kakao tmavé Liana
 - 120 g mleté orechy
 - 70 g Cake mix Liana
 - 1 lyžička Kypriaci prášok do pečiva Liana
 
Orechová plnka
- 200 g mleté orechy
 - 100 g práškový cukor
 - 1 ks Vanilínový cukor Liana
 - 200 ml rum
 
Kakaový krém
- 6 ks žĺtky
 - 3 lyžice Kakao tmavé Liana
 - 100 g práškový cukor
 - 250 g maslo
 
Poleva
- 100 g Čokoláda Liana 70%
 - 50 g rastlinný tuk na polevy
 - 10 g maslo
 
Dodatky
- plech 25x35 cm
 - pohár ríbezľového džemu
 

1. V jednej miske vyšľaháme tuhý sneh z bielkov a v druhej miske vymixujeme do peny žĺtky, cukor a zmäknuté maslo. Pridáme Cake mix, kypriaci prášok do pečiva, orechy, kakao a ručne zamiešame. Nakoniec zľahka primiešame tuhý sneh z bielkov.
2. Cesto rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri 180st cca 35 minút.
3. Upečené a vychladnuté cesto potrieme ríbezľovým džemom, navrstvíme orechovú plnku, kakaový krém a necháme stuhnúť.
4. Vrch koláča polejeme čokoládovou polevou.
Postup orechová plnka:
Zmiešame orechy, rum, práškový a vanilínový cukor.
Postup kakaový krém:
1. Žĺtky, kakao a práškový cukor šľaháme nad parou 10 minút, aby sa hmota dobre prehriala.
2. Do vychladnutej masy všľaháme maslo až nám vznikne jemný kakaový krém.
Postup poleva:
Suroviny rozpustíme nad parou.
Cesto
- 150 g maslo
 - 150 g práškový cukor
 - 4 ks vajcia
 - 1 lyžica Kakao tmavé Liana
 - 120 g mleté orechy
 - 70 g Cake mix Liana
 - 1 lyžička Kypriaci prášok do pečiva Liana
 
Orechová plnka
- 200 g mleté orechy
 - 100 g práškový cukor
 - 1 ks Vanilínový cukor Liana
 - 200 ml rum
 
Kakaový krém
- 6 ks žĺtky
 - 3 lyžice Kakao tmavé Liana
 - 100 g práškový cukor
 - 250 g maslo
 
Poleva
- 100 g Čokoláda Liana 70%
 - 50 g rastlinný tuk na polevy
 - 10 g maslo
 
Dodatky
- plech 25x35 cm
 - pohár ríbezľového džemu
 

Produkty k receptu