Univerzálne bezlepkové medovníkové cesto
Univerzálne cesto:
-
160 g med
-
160 g kryštálový cukor
-
120 g maslo
-
200 g Liana Fine mix
-
250 g Liana Cake mix
-
2 ks celé vajcia
-
1 žĺtok + 1PL vody (na potretie)
3 druhy medovníkov:
-
200 g slivkového lekváru
-
50 g vlašské orechy
Nakúpiť Liana produkty z receptu
-
Med, cukor a maslo zohrejeme. V miske si zmiešame obe múky, prilejeme horúcu zmes.
-
Do vychladnutej zmesi pridáme vajcia a cesto vypracujeme. Zabalíme do fólie a uložíme do chladničky (ideálne cez noc).
-
Na druhý deň si na pomúčenej podložke rozvaľkáme cesto ktoré vykrojíme.
-
Medovníčky preložíme na pečiaci papier. Pečieme 7 minút na 180 stupňoch.
-
Po upečení medovníčky potrieme vajíčkom zmiešaným s vodou.
-
Po vychladnutí medovníčky vložíme do uzatvárateľnej nádoby aby sme zachovali ich mäkkosť.
Tipy – 3 verzie z jedného cesta od Elišky:
Upečené medovníčky potrela našou citrónovou polevou Liana – svieža, jemná a perfektne dopĺňa korenistú chuť cesta.
Na vrch medovníčkov natrela slivkový lekvár a posypala ich orechmi. Slivka v spojení s orechmi je neodolateľná vianočná kombinácia.
Dva medovníčky spojila slivkovým lekvárom, čím vznikla plnená dobrota. Nakoniec ich poliala jemnou karamelovou polevou Liana. Jednoduché a maximálne efektné!
Z jedného cesta a s pomocou bezlepkových produktov Liana si viete pripraviť rôzne druhy chutných vianočných medovníčkov celkom jednoducho.
Prihláste sa, ak chcete pridať hodnotenie.
Univerzálne cesto:
-
160 g med
-
160 g kryštálový cukor
-
120 g maslo
-
200 g Liana Fine mix
-
250 g Liana Cake mix
-
2 ks celé vajcia
-
1 žĺtok + 1PL vody (na potretie)
3 druhy medovníkov:
-
200 g slivkového lekváru
-
50 g vlašské orechy
Nakúpiť Liana produkty z receptu
Produkty k receptu