Mäkké medovníčky lepkové aj bezlepkové
play

Mäkké medovníčky lepkové aj bezlepkové

Trvanie: 02:00 (h:m) Porcie: 80 (ks)
Ak pečiete medovníčky na poslednú chvíľu máme pre Vás skvelý recept
Ingrediencie
Medovníčky s klasickou pšeničnou múkou
Medovníčky bez lepku
  • 160 g med
  • 160 g cukor kryštálový
  • 120 g maslo
  • 200 g Fine mix Liana
  • 250 g Cake mix Liana
  • 2 celé vajcia
  • 1 žĺtok na potieranie s 1 PL vody
Tovar do košíka Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku

Medovníčky s klasickou pšeničnou múkou:

1. Med, cukor a maslo necháme zovrieť v hrnci. Horúce nalejeme do misy s múkou, Kypriacim práškom do perníka, Sódou bikarbónou a Škoricovým cukrom. Všetko spolu zmiešame.

2. Do vychladnutej zmesi pridáme vajcia a cesto dobre vypracujeme. Zabalíme do potravinovej fólie a uložíme do chladničky na cca 24 hodín.

3. Po odležaní v chladničke vyvaľkáme cesto na hrúbku cca 5 mm a vykrajujeme rôzne tvary. Pečieme na vymastenom plechu vo vyhriatej rúre pri 180°C asi 5 - 7 minút. Nesmú sa pripáliť, aby nevyschli. Ešte horúce potrieme rozšľahaným žĺtkom s vodou a necháme vychladnúť.

4. Ozdobíme bielkovou polevou a perličkami. Medovníčky uskladňujeme v nádobe s vekom. Ak ich chceme mať dlho mäkké, dáme do nádoby k medovníčkom rozkrojené jablko. Medovníky nasajú vlhkosť a budú sa rozplývať na jazyku.

Dobrý tip:

Pre zdravšiu verziu cukor môžeme použiť trstinový. My sme nahradili v recepte 250 g klasickej pšeničnej hladkej múky zdravšou špaldovou múkou hladkou. A chutili úžasne.

Bezlepkové postup:

1. Med, cukor a maslo necháme zovrieť v hrnci. Horúce nalejeme do misy so zmesami Fine mix a Cake mix. Všetko spolu zmiešame.

2. Do vychladnutej zmesi pridáme vajcia a cesto dobre vypracujeme. Zabalíme do potravinovej fólie a uložíme do chladničky na 24 hodín.

3. Po odležaní v chladničke vyvaľkáme cesto na hrúbku cca 5 mm a vykrajujeme rôzne tvary. Pečieme na vymastenom plechu vo vyhriatej rúre na cca 180 °C asi 7 minút. Nesmú sa pripáliť aby nevyschli. Ešte horúce potrieme rozšľahaným žĺtkom s vodou.

4. Necháme vychladnúť a uložíme do nádoby s vekom. Ak ich chceme mať dlho mäkké, dáme do nádoby k medovníčkom rozkrojené jabĺčko. Medovníky nasajú vlhkosť a budú sa nám rozplývať na jazyku.

Dobrý tip:
Pre zdravšiu verziu cukor môžeme použiť trstinový.

Pridať hodnotenie
* * *
Ingrediencie
Medovníčky s klasickou pšeničnou múkou
Medovníčky bez lepku
  • 160 g med
  • 160 g cukor kryštálový
  • 120 g maslo
  • 200 g Fine mix Liana
  • 250 g Cake mix Liana
  • 2 celé vajcia
  • 1 žĺtok na potieranie s 1 PL vody
Tovar do košíka Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku

Produkty k receptu
Newsletter

Máte záujem vedieť ako prvý o našich akciách, novinkách a receptoch?

Táto webová lokalita používa súbory cookie na zlepšenie používateľskej skúsenosti. Používaním našej webovej lokality vyjadrujete súhlas s používaním všetkých súborov cookie v súlade s našimi zásadami používania súborov cookie. Prečítať viac

Súbory cookie sú malé textové súbory, ktoré do vášho počítača umiestňujú vami navštívené webové lokality. Webové lokality používajú súbory cookie na uľahčenie efektívnej navigácie a vykonania určitých funkcií používateľom. Súbory cookie, ktoré sú potrebné na správne fungovanie webovej lokality, možno nastaviť bez vášho súhlasu. Všetky ostatné súbory cookie musia byť pred nastavením v prehliadači schválené. Svoj súhlas s používaním súborov cookie môžete kedykoľvek zmeniť na tejto stránke.