Bezlepkové vianočné medovníky Liana - ihneď mäkké
Cesto
- 330 g Universal mix Liana
 - 100 g Fine mix Liana
 - 140 g práškový cukor
 - 70 g zmäknuté maslo
 - 5 PL med
 - 3 ks vajce
 - ¼ KL Sóda bikarbóna Liana
 
Ďalej potrebujeme
- na podsypanie Universal mix Liana
 - na potretie žĺtok + lyžica vody
 
- Universal mix Liana a Fine mix Liana premiešame s práškovým cukrom, postupne pridáme Sódu bikarbónu Liana, vajcia, zmäknuté maslo a med.
 - Vypracujeme hladké kompaktné cesto, ktoré zabalíme do potravinovej fólie a necháme v chladničke odležať 12-24 hodín.
 - Odležané cesto rozdelíme na 2 časti. Na pomúčenej pracovnej doske premiesime a vyvaľkáme na hrúbku 3 - 4 mm.
 - Vianočnými formičkami vykrajujeme rôzne tvary medovníkov a ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.
 - Pečieme v rúre vyhriatej na 170°C a pečieme asi 8 minút.
 - Ihneď po vybratí z rúry potrieme tenkou vrstvou vymiešaného žĺtka s vodou pre získanie žiarivého lesku. Po vychladnutí ozdobíme bielkovou polevou.
 
Cesto
- 330 g Universal mix Liana
 - 100 g Fine mix Liana
 - 140 g práškový cukor
 - 70 g zmäknuté maslo
 - 5 PL med
 - 3 ks vajce
 - ¼ KL Sóda bikarbóna Liana
 
Ďalej potrebujeme
- na podsypanie Universal mix Liana
 - na potretie žĺtok + lyžica vody
 
Produkty k receptu