Bezlepkové vianočné medovníky Liana - ihneď mäkké
Cesto
- 330 g Universal mix Liana
- 100 g Fine mix Liana
- 140 g práškový cukor
- 70 g zmäknuté maslo
- 5 PL med
- 3 ks vajce
- ¼ KL Sóda bikarbóna Liana
Ďalej potrebujeme
- na podsypanie Universal mix Liana
- na potretie žĺtok + lyžica vody
- Universal mix Liana a Fine mix Liana premiešame s práškovým cukrom, postupne pridáme Sódu bikarbónu Liana, vajcia, zmäknuté maslo a med.
- Vypracujeme hladké kompaktné cesto, ktoré zabalíme do potravinovej fólie a necháme v chladničke odležať 12-24 hodín.
- Odležané cesto rozdelíme na 2 časti. Na pomúčenej pracovnej doske premiesime a vyvaľkáme na hrúbku 3 - 4 mm.
- Vianočnými formičkami vykrajujeme rôzne tvary medovníkov a ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.
- Pečieme v rúre vyhriatej na 170°C a pečieme asi 8 minút.
- Ihneď po vybratí z rúry potrieme tenkou vrstvou vymiešaného žĺtka s vodou pre získanie žiarivého lesku. Po vychladnutí ozdobíme bielkovou polevou.
Cesto
- 330 g Universal mix Liana
- 100 g Fine mix Liana
- 140 g práškový cukor
- 70 g zmäknuté maslo
- 5 PL med
- 3 ks vajce
- ¼ KL Sóda bikarbóna Liana
Ďalej potrebujeme
- na podsypanie Universal mix Liana
- na potretie žĺtok + lyžica vody
Produkty k receptu