Rýchly bezlepkový medovník na plechu s citrónovou polevou
Cesto
- 350 ml mlieko
- 150 g med
- 120 ml olej
- 2ks vajce
- 150 g Cake mix Liana
- 150 g Fine mix Liana
- 70 g práškový cukor
- 4 g Sóda bikarbóna Liana
Poleva
- 200 g práškový cukor
- 1 ks Citrónová poleva Liana
- 5 PL studená voda
- 1 KL olej
Ďalej potrebujeme
- forma s rozmerom 25 x 25 x 7 cm
- zdobiace vrecko na nanášanie polevy
- jedlé sušené kvety prípadne inú dekoráciu
- Cesto: všetky suroviny dáme do misy a pomocou elektrického šľahača vyšľaháme do hladka, až kým vznikne kompaktné cesto bez hrudiek. Hotové cesto rovnomerne vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie.
- Pečieme v rúre predhriatej na 175 °C približne 20 minút. Z vychladnutého korpusu odstránime papier na pečenie a povrch korpusu jemne očistíme.
- Poleva: ingrediencie spolu dôkladne premiešame, až kým nevznikne hladká a jednoliata citrónová poleva.
- Na medovník rovnomerne nanesieme polevu a vrch ozdobíme podľa vlastnej fantázie – napríklad dekoračným posypom, jedlými sušenými kvetmi alebo ovocím.
Cesto
- 350 ml mlieko
- 150 g med
- 120 ml olej
- 2ks vajce
- 150 g Cake mix Liana
- 150 g Fine mix Liana
- 70 g práškový cukor
- 4 g Sóda bikarbóna Liana
Poleva
- 200 g práškový cukor
- 1 ks Citrónová poleva Liana
- 5 PL studená voda
- 1 KL olej
Ďalej potrebujeme
- forma s rozmerom 25 x 25 x 7 cm
- zdobiace vrecko na nanášanie polevy
- jedlé sušené kvety prípadne inú dekoráciu
Produkty k receptu