Bezlepkový pardubický perník

  • Obľúbená sladkosť pre malých aj veľkých.
pre recept na Pardubické medovníčky zo Salajky kliknite sem.
Bezlepkový pardubický perník
  • 50
    hodnotenie
  • Trvanie
    01:00
    (h:m)
  • Porcie
    20
    (ks)

Ingrediencie

Sirup:
250 g cukor kryštálový
125 ml voda
½ lyžičky Sóda bikarbóna Liana
 
Cesto:
250 g  Fine mix Liana
250 g Universal mix Liana
½ vrecka Salajka jelenia soľ Liana
100 g roztopený med
25 g džem alebo lekvár
1ks vajce 
vychladnutý sirup
 
Plnka:
zomleté upečené zvyšky
100 g zomleté orechy
asi1 dcl vriaca voda
cca 200 ml džem
 
Čokoládová poleva:
100 g Čokoláda Liana 70%
50 g stužený tuk
½ PL Olej


 


 

 

 

 

Postup

1. Suroviny na sirup dáme do hrnca a necháme mierne vrieť 5-7 minút. Odložíme na chladné miesto.

2. Suroviny na cesto spracujeme v miske s dobre vychladnutým uvareným sirupom.

3. Všetko spolu zmiesime, zabalíme do potravinovej fólie a uložíme do chladničky do druhého dňa.
 
4. Cesto rozdelíme na 4 častí, rozvaľkáme na podložke posypanej zmesou Universal mix Liana na hrúbku 3 mm povykrajujeme rôzne tvary. My sme vyskúšali pokrájať na obdĺžníky ako klasicé pardubické perníky z obchodu. Pečieme na papieri na pečenie 5 min. na 180°C - majú byť hladké nepripečené. Zvyšky po vykrojení z 3. a 4.cesta upečieme na plechu a vychladnuté pomelieme na plnku.

5. Zomleté zvyšky a orechy zaparíme vriacou vodou asi 1 dcl a pridáme približne 200 ml džemu. Nakoniec podľa hustoty môžeme pridať ešte vodu alebo rum. Zlepujeme dva perníky plnkou a polejeme alebo obalíme v čokoláde. Uložíme do uzavretej nádoby na pár dní pokiaľ nezmäknú
.
 
Dobrý tip:
Perník môžme naplniť len čisto džemom alebo lekvárom a obaliť v čokoláde. Čím je perník hrubší, tým dlhší čas potrebuje na zmäknutie. Ak dáme do nádoby s perníkmi rozkrojené jabĺčko, rýchlejšie nám zmäknú. Perníky sú trvanlivé.
 

 

 

Čo si myslíte o tomto recepte?

50
Počet hodnotení: 1
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.