Bezlepkový perníkový Oblíž prst s vanilkovo-pomarančovým krémom

Bezlepkový perníkový Oblíž prst s vanilkovo-pomarančovým krémom

Trvanie: 0:60 (h:m) Porcie: 15-20 (ks)
Oblíž prst v perníkovom šate! Tento sviatočný twist na obľúbený dezert pripravila Magda a opäť raz trafila klinec po hlavičke. Bezlepkový základ z Liana Fine mixu, ktorý je ako stvorený na perníky a perníkové cesto, prevoňal celý dezert korenistými tónmi. Tie krásne ladia s jemne sladkým vanilkovo-pomarančovým krémom, ktorý mu dodáva lahodnú sviežosť. Tento „Oblíž prst“ si jednoducho musíte... no, oblízať prsty!
Ingrediencie
Cesto:
  • 160 g Liana Fine mix
  • 5 ks vajce
  • 5 PL voda
  • 6 PL olej
  • 100 g práškový cukor
Vanilkovo-pomarančová plnka:
  • 600 ml mlieko
  • 100 ml čerstvá pomarančová šťava
  • 5 žĺtkov
  • 1 ČL kôra z bio pomaranča
  • 2 ks Liana Zlatý krém
  • 1 ks vanilkový cukor
  • 250 g maslo (izbová teplota)
  • 150 g práškový cukor
Sneh:
  • 5 bielok
  • 250–300 g práškový cukor
Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku
  1. Príprava cesta: Vajcia rozdelíme – bielky vyšľaháme so štipkou soli a cukrom do tuhého snehu. Postupne po jednom zašľaháme žĺtky, potom vodu, olej a nakoniec ručne vmiešame preosiatu Liana Fine Mix. Cesto rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri 175 °C približne 25 minút.

  2. Vanilkovo-pomarančový krémV 100 ml mlieka a 100 ml čerstvej pomarančovej šťavy rozmiešame Zlaté krémy, žĺtka, práškový a vanilkový cukor a pomarančovú kôru. Zmes vlejeme do 500 ml horúceho mlieka a uvaríme hustý puding. Prikryjeme fóliou a necháme úplne vychladnúť.

    Maslo izbovej teploty vymiešame s cukrom do peny a po lyžiciach zašľahávame vychladnutý puding. Vyšľaháme hladký krém.

  3. Plnenie a chladenieVychladnutý korpus prevrátime (aby sa neoddeľoval krém) a natrieme ho vanilkovo-pomarančovým krémom. Odložíme do chladničky, aby dobre stuhol.

  4. Príprava snehu a dokončenieNad parou vyšľaháme bielky s cukrom do pevného snehu (cca 10 minút), potom odoberieme z pary a ešte došľaháme. Sneh natrieme na vychladený zákusok a vrch ozdobíme strúhanou čokoládou.

Pridať hodnotenie
* * *
Ingrediencie
Cesto:
  • 160 g Liana Fine mix
  • 5 ks vajce
  • 5 PL voda
  • 6 PL olej
  • 100 g práškový cukor
Vanilkovo-pomarančová plnka:
  • 600 ml mlieko
  • 100 ml čerstvá pomarančová šťava
  • 5 žĺtkov
  • 1 ČL kôra z bio pomaranča
  • 2 ks Liana Zlatý krém
  • 1 ks vanilkový cukor
  • 250 g maslo (izbová teplota)
  • 150 g práškový cukor
Sneh:
  • 5 bielok
  • 250–300 g práškový cukor
Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku
Newsletter

Máte záujem vedieť ako prvý o našich akciách, novinkách a receptoch?

Táto webová lokalita používa súbory cookie na zlepšenie používateľskej skúsenosti. Používaním našej webovej lokality vyjadrujete súhlas s používaním všetkých súborov cookie v súlade s našimi zásadami používania súborov cookie. Prečítať viac

Súbory cookie sú malé textové súbory, ktoré do vášho počítača umiestňujú vami navštívené webové lokality. Webové lokality používajú súbory cookie na uľahčenie efektívnej navigácie a vykonania určitých funkcií používateľom. Súbory cookie, ktoré sú potrebné na správne fungovanie webovej lokality, možno nastaviť bez vášho súhlasu. Všetky ostatné súbory cookie musia byť pred nastavením v prehliadači schválené. Svoj súhlas s používaním súborov cookie môžete kedykoľvek zmeniť na tejto stránke.