
Bezlepkový perníkový Oblíž prst s vanilkovo-pomarančovým krémom
Cesto:
- 160 g Liana Fine mix
- 5 ks vajce
- 5 PL voda
- 6 PL olej
- 100 g práškový cukor
Vanilkovo-pomarančová plnka:
- 600 ml mlieko
- 100 ml čerstvá pomarančová šťava
- 5 žĺtkov
- 1 ČL kôra z bio pomaranča
- 2 ks Liana Zlatý krém
- 1 ks vanilkový cukor
- 250 g maslo (izbová teplota)
- 150 g práškový cukor
Sneh:
- 5 bielok
- 250–300 g práškový cukor
-
Príprava cesta: Vajcia rozdelíme – bielky vyšľaháme so štipkou soli a cukrom do tuhého snehu. Postupne po jednom zašľaháme žĺtky, potom vodu, olej a nakoniec ručne vmiešame preosiatu Liana Fine Mix. Cesto rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri 175 °C približne 25 minút.
-
Vanilkovo-pomarančový krém: V 100 ml mlieka a 100 ml čerstvej pomarančovej šťavy rozmiešame Zlaté krémy, žĺtka, práškový a vanilkový cukor a pomarančovú kôru. Zmes vlejeme do 500 ml horúceho mlieka a uvaríme hustý puding. Prikryjeme fóliou a necháme úplne vychladnúť.
Maslo izbovej teploty vymiešame s cukrom do peny a po lyžiciach zašľahávame vychladnutý puding. Vyšľaháme hladký krém.
-
Plnenie a chladenie: Vychladnutý korpus prevrátime (aby sa neoddeľoval krém) a natrieme ho vanilkovo-pomarančovým krémom. Odložíme do chladničky, aby dobre stuhol.
-
Príprava snehu a dokončenie: Nad parou vyšľaháme bielky s cukrom do pevného snehu (cca 10 minút), potom odoberieme z pary a ešte došľaháme. Sneh natrieme na vychladený zákusok a vrch ozdobíme strúhanou čokoládou.
Cesto:
- 160 g Liana Fine mix
- 5 ks vajce
- 5 PL voda
- 6 PL olej
- 100 g práškový cukor
Vanilkovo-pomarančová plnka:
- 600 ml mlieko
- 100 ml čerstvá pomarančová šťava
- 5 žĺtkov
- 1 ČL kôra z bio pomaranča
- 2 ks Liana Zlatý krém
- 1 ks vanilkový cukor
- 250 g maslo (izbová teplota)
- 150 g práškový cukor
Sneh:
- 5 bielok
- 250–300 g práškový cukor