Babičkin vianočný bezlepkový štedrák
Ingrediencie
Cesto:
300 g Bakery mix Liana
250 ml mlieko
15 g droždie
1 lyžica kryštálový cukor (na kvások)
50 g kryštálový cukor
1 ks vajíčko
50 g maslo
Tvarohová plnka:
250 g tvaroh
1 ks vajce
namočené hrozienka v rume
1 ks Vanilínový cukor Liana
2 lyžice práškový cukor
1/2 vrecka Poleva citrónová Liana
50 ml mlieko
1/2 vrecka Zlatý krém Liana
Maková plnka:
200 g mletý mak
50 ml mlieko
3 lyžice cukor
Orechová plnka:
200 g orechy
50 ml mlieko
1 ks Vanilínový cukor Liana
3 lyžice práškový cukor
Dodatky:
slivkový lekvár
plech 32x23cm

Postup
1. Do vlažného mlieka pridáme lyžicu kryštálového cukru, nadrobíme droždie a necháme kvások vykysnúť.
2. Medzitým v miske zmiešame Bakery mix, cukor, rozpustené maslo, vajíčko a kvások z droždia. Všetko vymixujeme na hladké cesto, ktoré prikryjeme a necháme vykysnúť 30-45 minút.
3. Zatiaľ si nachystáme jednotlivé plnky. Každú plnku pripravíme v osobitnej miske zmiešaním uvedených surovín.
4. Cesto rozdelíme na 5 rovnakých častí a rozvaľkáme na papieri na pečenie alebo silikónovej podložke na tenko.
5. Na prvú časť natrieme lekvár a uložíme druhé tenké cesto, na ktoré natrieme tvarohovú plnku, ďalšie tenké cesto, maková plnka, tenké cesto a nakoniec orechová plnka. Uložíme posledný plát cesta. Necháme ešte prikryté fóliou podkysnúť 20 minút.
6. Pred pečením potrieme povrch rozšľahaným vajíčkom a dáme piecť na 200°C asi 35 minút jemne doružova. Po upečení potrieme ešte horúci maslom. Vychladnutý pokrájame a posypeme práškovým cukrom.
Dobrú chuť!