Babičkin vianočný bezlepkový štedrák
Cesto
- 300 g Bakery mix Liana
 - 250 ml mlieko
 - 15 g droždie
 - 1 lyžica kryštálový cukor (na kvások)
 - 50 g kryštálový cukor
 - 1 ks vajíčko
 - 50 g maslo
 
Tvarohová plnka
- 250 g tvaroh
 - 1 ks vajce
 - namočené hrozienka v rume
 - 1 ks Vanilínový cukor Liana
 - 2 lyžice práškový cukor
 - 1/2 vrecka Poleva citrónová Liana
 - 50 ml mlieko
 - 1/2 vrecka Zlatý krém Liana
 
Maková plnka
- 200 g mletý mak
 - 50 ml mlieko
 - 3 lyžice cukor
 
Orechová plnka
- 200 g orechy
 - 50 ml mlieko
 - 1 ks Vanilínový cukor Liana
 - 3 lyžice práškový cukor
 
Dodatky
- slivkový lekvár
 - plech 32x23cm
 

1. Do vlažného mlieka pridáme lyžicu kryštálového cukru, nadrobíme droždie a necháme kvások vykysnúť.
2. Medzitým v miske zmiešame Bakery mix, cukor, rozpustené maslo, vajíčko a kvások z droždia. Všetko vymixujeme na hladké cesto, ktoré prikryjeme a necháme vykysnúť 30-45 minút.
3. Zatiaľ si nachystáme jednotlivé plnky. Každú plnku pripravíme v osobitnej miske zmiešaním uvedených surovín.
4. Cesto rozdelíme na 5 rovnakých častí a rozvaľkáme na papieri na pečenie alebo silikónovej podložke na tenko.
5. Na prvú časť natrieme lekvár a uložíme druhé tenké cesto, na ktoré natrieme tvarohovú plnku, ďalšie tenké cesto, maková plnka, tenké cesto a nakoniec orechová plnka. Uložíme posledný plát cesta. Necháme ešte prikryté fóliou podkysnúť 20 minút.
6. Pred pečením potrieme povrch rozšľahaným vajíčkom a dáme piecť na 200°C asi 35 minút jemne doružova. Po upečení potrieme ešte horúci maslom. Vychladnutý pokrájame a posypeme práškovým cukrom.
Dobrú chuť!
Cesto
- 300 g Bakery mix Liana
 - 250 ml mlieko
 - 15 g droždie
 - 1 lyžica kryštálový cukor (na kvások)
 - 50 g kryštálový cukor
 - 1 ks vajíčko
 - 50 g maslo
 
Tvarohová plnka
- 250 g tvaroh
 - 1 ks vajce
 - namočené hrozienka v rume
 - 1 ks Vanilínový cukor Liana
 - 2 lyžice práškový cukor
 - 1/2 vrecka Poleva citrónová Liana
 - 50 ml mlieko
 - 1/2 vrecka Zlatý krém Liana
 
Maková plnka
- 200 g mletý mak
 - 50 ml mlieko
 - 3 lyžice cukor
 
Orechová plnka
- 200 g orechy
 - 50 ml mlieko
 - 1 ks Vanilínový cukor Liana
 - 3 lyžice práškový cukor
 
Dodatky
- slivkový lekvár
 - plech 32x23cm
 

Produkty k receptu