Bezlepkový oblíž prst
Ingrediencie
Cesto:
5 ks vajcia
200 g práškový cukor
160 g Cake mix Liana
2 lyžičky Kakao tmavé Liana
Plnka:
200 ml mlieko
5 ks žĺtky
2 lyžice Cake mix Liana
1 ks Vanilínový cukor Liana
200 g práškový cukor
250 g maslo
Vaječný sneh:
5 ks bielky
300 g práškový cukor
Dodatky:
5 ks vajcia
200 g práškový cukor
160 g Cake mix Liana
2 lyžičky Kakao tmavé Liana
Plnka:
200 ml mlieko
5 ks žĺtky
2 lyžice Cake mix Liana
1 ks Vanilínový cukor Liana
200 g práškový cukor
250 g maslo
Vaječný sneh:
5 ks bielky
300 g práškový cukor
Dodatky:
plech 38x28 cm

Postup
1. Vyšľaháme bielky s práškovým cukrom. Do vyšľahaného tuhého snehu pridáme po jednom žĺtky. Znížime otáčky na minimum, pridáme Cake mix, kakao a len chvíľu zľahka prešľaháme.
2. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a upečieme pri 170°C 25 minút.
3. Necháme vychladnúť a zoškrabeme vrch z cesta, aby sa neoddeľovala plnka. Natrieme plnku a necháme zákusok stuhnúť.
4. Natrieme sneh z bielkov a vrch posypeme nastrúhanou čokoládou.
Postup plnka:
1. Mlieko, Cake mix a žĺtky dobre vymiešame, pridáme vanilínový cukor a uvaríme hustý puding. Necháme vychladnúť.
2. Mixérom vyšľaháme maslo a práškový cukor. Postupne pridáme vychladnutý puding a vyšľaháme na jemný krém.
Postup sneh:
1. V nádobe vyšľaháme sneh a neskôr pridáme cukor.
2. Postavíme nad paru a mixujeme cca 10 minút ho hustého snehu.