Bezlepkový oblíž prst
Cesto
- 5 ks vajcia
- 200 g práškový cukor
- 5 PL horúca voda
- 5 PL olej
- 160 g Cake mix Liana
- 2 PL Kakao tmavé Liana
Plnka
- 700 ml mlieko
- 5 ks žĺtky
- 2 vrecká Zlatý krém Liana
- 20 g Vanilínový cukor Liana
- 200 g práškový cukor
- 250 g maslo
Vaječný sneh
- 5 ks bielky
- 300 g práškový cukor
Dodatky
- plech 34x28 cm
- Vyšľaháme bielky s práškovým cukrom. Do vyšľahaného tuhého snehu pridáme po jednom žĺtky, po lyžiciach vodu a olej, a dobre prešľaháme. Ručne vmiešame preosiatú Cake mix a kakao.
- Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri 175°C 25 minút.
- Necháme vychladnúť, zoškrabeme vrch piškóty, aby sa neoddeľovala plnka. Natrieme plnku a necháme zákusok stuhnúť.
- Následne nanesieme sneh z bielkov a cukru. Vrch odobíme nastrúhanou čokoládou.
Postup plnka:
- Mlieko, Zlatý krém a žĺtky dobre vymiešame a uvaríme hustý puding. Povrch posypeme vanilínovým cukrom a necháme vychladnúť.
- Mixérom vyšľaháme zmäknuté maslo s práškovým cukrom. Postupne pridáme vychladnutý puding a vyšľaháme na jemný krém.
Postup sneh:
- Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh.
- Pridáme práškový cukor a nad parou miešame približne 10 minút. Odoberieme
- Odoberieme z pary a vyšľaháme leský sneh.
Cesto
- 5 ks vajcia
- 200 g práškový cukor
- 5 PL horúca voda
- 5 PL olej
- 160 g Cake mix Liana
- 2 PL Kakao tmavé Liana
Plnka
- 700 ml mlieko
- 5 ks žĺtky
- 2 vrecká Zlatý krém Liana
- 20 g Vanilínový cukor Liana
- 200 g práškový cukor
- 250 g maslo
Vaječný sneh
- 5 ks bielky
- 300 g práškový cukor
Dodatky
- plech 34x28 cm
Produkty k receptu