Bezlepkový oblíž prst

  • Mäkký, nadýchaný, sladký, famózny. S prívlastkami by sme mohli pokračovať. Veď nie nadarmo sa volá oblíž prst
Bezlepkový oblíž prst
  • 83
    hodnotenie
  • Trvanie
    03:00
    (h:m)
  • Porcie
    27
    (ks)

Ingrediencie

Cesto:
5 ks vajcia
200 g práškový cukor
5 PL horúca voda
5 PL olej
160 g Cake mix Liana
2 PL Kakao tmavé Liana 

Plnka:

700 ml mlieko
5 ks žĺtky
2 vrecká Zlatý krém Liana
20 g Vanilínový cukor Liana
200 g práškový cukor
250 g maslo


Vaječný sneh:
5 ks bielky
300 g práškový cukor 


Dodatky:
plech 34x28 cm
 

 
 



 

 

 

 

Postup

1.     Vyšľaháme bielky s práškovým cukrom. Do  vyšľahaného tuhého snehu pridáme po jednom žĺtky, po lyžiciach vodu a olej, a dobre prešľaháme. Ručne vmiešame preosiatú Cake mix a kakao.
2.     Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri 175°C 25 minút.
3.     Necháme vychladnúť, zoškrabeme vrch piškóty, aby sa neoddeľovala plnka. Natrieme plnku a necháme zákusok stuhnúť.
4.     Následne nanesieme sneh z bielkov a cukru. Vrch odobíme nastrúhanou čokoládou.
 
Postup plnka:
1.     Mlieko, Zlatý krém  a žĺtky dobre vymiešame a uvaríme hustý puding. Povrch posypeme vanilínovým cukrom a necháme vychladnúť.
2.     Mixérom vyšľaháme zmäknuté maslo s práškovým cukrom. Postupne pridáme vychladnutý puding a vyšľaháme na jemný krém.
 
Postup sneh:
1.     Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh.
2.    Pridáme práškový cukor a nad parou miešame približne 10 minút. Odoberieme
3.     Odoberieme z pary a vyšľaháme leský sneh.
 
 
 
 
 

 

Produkty k receptu

Čo si myslíte o tomto recepte?

83
Počet hodnotení: 3
Používaním stránok prevádzkovateľa LIANA GOLIAŠ s.r.o.
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.