Chrumkavé bezlepkové vianočné oblátky bez vajec a mlieka
Cesto
- 90 g Liana Universal mix
- 30 g Liana Zemiakový škrob
- 1/4 KL Liana Salajka
- štipka Liana Pravá vanilka / 10 g Liana Vanilkový cukor
- 2 KL cukor / xylitol / erytritol
- 280 - 300 ml voda (podľa potreby aj viac, konzistencia cesta má byť skôr redšia)
- 1 PL olej
Ďalej potrebujeme
- elektrický oblátkovač
- včelí vosk na potretie formy
-
Všetky suroviny pridáme do misky a ponorným mixérom ich vymiešame dohladka.
-
Ak je cesto príliš husté, rozriedime ho pridaním vody. Konzistencia cesta má byť skôr redšia. Počas pečenia nám cesto môže zhustnúť, stačí, ak prilejeme trocha vody, premiešame a pokračujeme v pečení.
-
Oblátkový stroj potrieme včelím voskom. Lyžičkou rovnomerne nalejeme cesto na rozohriatu platňu stroja. viď video
-
Pečieme niekoľko sekúnd: v prípade malých koliesok priemer 8 cm cca 30 sekúnd, pri veľkej oblátke 18 cm cca 50 sekúnd. Ak je farba oblátok príliš tmavá alebo svetlá, upravíme teplotu na termostate a skrátime dĺžku pečenia.
-
Upečené oblátky necháme vychladnúť, ideálne na mriežke, aby nezvlhli a zostali chrumkavé.
-
Hotové oblátky podávame tradične s medom a cesnakom.
Cesto
- 90 g Liana Universal mix
- 30 g Liana Zemiakový škrob
- 1/4 KL Liana Salajka
- štipka Liana Pravá vanilka / 10 g Liana Vanilkový cukor
- 2 KL cukor / xylitol / erytritol
- 280 - 300 ml voda (podľa potreby aj viac, konzistencia cesta má byť skôr redšia)
- 1 PL olej
Ďalej potrebujeme
- elektrický oblátkovač
- včelí vosk na potretie formy
Produkty k receptu