Bezlepkové slané oblátky so syrom a rascou
Cesto
- 300 g Liana Universal mix
- 50 g Liana Zemiakový škrob
- 1/2 KL Liana Salajka (Salajka dodáva oblátkam chrumkavosť)
- 50 g nastrúhany tvrdý syr 45%
- 50 g maslo
- 1 KL rasca celá/mletá
- 1 KL soľ
- 2 PL olej
- 300 ml horúca voda
- 250 ml mlieko
- 60 ml smotana 30%
- 1 ks vajce
Ďalej potrebujeme
- elektrická teflónová forma na oblátky
-
Syr, maslo, olej, rascu, soľ a salajku zalejeme horúcou vodou. Premiešame do prepojenia všetkých zložiek.
-
Pridáme ostatné suroviny a ponorným mixérom vymiešame do hladka.
-
Ak je cesto príliš husté, rozriedime ho pridaním vody. Konzistencia cesta má byť skôr redšia. Počas pečenia nám cesto môže zhustnúť, stačí, ak prilejeme trocha vody, premiešame a pokračujeme v pečení.
-
Na rozohriatu platňu stroja rovnomerne dávkujeme cesto pomocou lyžičky. Množstvo cesta prispôsobíme veľkosti formy – u nás vyšli 4 oblátky na jedno pečenie (viď video).
-
Pečieme len pár sekúnd do chrumkava a vyberáme, kým nezačnú chytať zlatistý odtieň.
-
Upečené oblátky necháme vychladnúť, ideálne na mriežke, aby nezvlhli a zostali chrumkavé.
Cesto
- 300 g Liana Universal mix
- 50 g Liana Zemiakový škrob
- 1/2 KL Liana Salajka (Salajka dodáva oblátkam chrumkavosť)
- 50 g nastrúhany tvrdý syr 45%
- 50 g maslo
- 1 KL rasca celá/mletá
- 1 KL soľ
- 2 PL olej
- 300 ml horúca voda
- 250 ml mlieko
- 60 ml smotana 30%
- 1 ks vajce
Ďalej potrebujeme
- elektrická teflónová forma na oblátky
Produkty k receptu