Bezlepkové cesnakovo-syrové trojhranky
Cesto
- 375 g Bakery mix Liana
- 380 ml mlieko
- 15 g čerstvé droždie
- 50 ml olej
- 1 KL cukor
- 1 KL soľ
Plnka
- 50 g maslo
- 2 balenia tavený syr v črievku
- 1 ks žĺtok
- 4 strúčiky cesnaku
- 100 g tvrdý strúhaný syr
1. V 150 ml mlieka rozdrobíme droždie, pridáme 1 KL cukru a necháme nakvasiť asi 10 minút.
2. V miske rozmiešame Bakery mix, soľ, zvyšné mlieko a pripravený nakysnutý kvások z droždia. Premiešame mixérom s hnetacími metličkami a pridáme olej. Vypracujeme cesto a necháme prikryté potravinou fóliou 20 minút.
3. Medzitým môžeme pripraviť dressing a plnku. Cesnakový dressing - zmiešame 200 ml kyslej smotany, 2 prelisované strúčiky cesnaku, štipku soli a syr Niva.
Plnka - zmiešame maslo, tavené syry v črievku, žĺtok, prelisované strúčiky cesnaku.
4. Vykysnuté cesto vyklopíme na pomúčenú podložku a rozdelíme na 4 časti. Rozvaľkáme, naplníme plnkou a posypeme nastrúhaným syrom. Zrolujeme, narežeme na trojhranky, uložíme na papier na pečenie a prikryjeme potravinovou fóliou. Necháme podkysnúť 20 minút.
5. Potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme semienkami. Pečieme pri 180 - 200°C cca 20 minút.
Cesto
- 375 g Bakery mix Liana
- 380 ml mlieko
- 15 g čerstvé droždie
- 50 ml olej
- 1 KL cukor
- 1 KL soľ
Plnka
- 50 g maslo
- 2 balenia tavený syr v črievku
- 1 ks žĺtok
- 4 strúčiky cesnaku
- 100 g tvrdý strúhaný syr
Produkty k receptu