Bezlepkové slané syrové slimáčiky
Ingrediencie
Cesto:
450 g Bakery mix Liana
250 g maslo
2 vajcia
20 g droždie
100 ml mlieko na kvások
2 KL soľ
1 KL cukor na kvások
100 g údený nastrúhaný syr
Dodatky:
100 g syr na posypanie
1 vajce na potretie
soľ
Postup
-
1.Urobíme si kvások: do vlažného mlieka pridáme cukor, droždie.
-
2.Do misky dáme všetky ostatné suroviny potrebné na vytvorenie cesta. Cesto dobre spracujeme rukou a dáme ho vykysnúť na 10 minút pod fóliou.Vykysnuté cesto rozdelíme na 10 častí. Každú časť vyvaľkáme na kruh asi 3mm. Rozdelíme ho radielkom na 8 častí. Od vonkajšieho okraja cesto stáčame smerom ku stredu (tvar slimáčika), aby na spodu ostal špic.
-
3.Preložíme na plech spolu s papierom na pečenie. Necháme ešte 10 minút podkysnúť a potrieme celým rozšľahaným vajcom, posypeme nastrúhaným syrom a osolíme.
-
4.Dáme piecť na 180°C cca 20 minút