Bezlepkové oškvarkové pagáče
- 15 g čerstvé droždie
- 250 ml teplé mlieko
- 1 KL cukor kryštálový
- 300 g Bakery mix Liana
- 1 a ½ KL soľ
- 1 ks vajce
- 2 PL roztopená bravčová masť
- 150 g oškvarky
Ďalej potrebujeme
- Ryžová múka Liana na podsypanie
- rozšľahané vajce
- Z droždia, cukru a asi 100 ml teplého mlieka pripravíme kvások, ktorý necháme cca 10 minút vzísť.
- V mise zmiešame Bakery mix, pripravený kvások, zvyšné, už vlažné mlieko, zvyšný cukor, vajce a bravčovú masť. Miešame mixérom s hnetacími metličkami. Prikryjeme a necháme kysnúť 30-40 minút.
- Oškvarky pomelieme na mlynčeku alebo mixérom.
- Cesto rozvaľkáme na pomúčenej pracovnej doske na hrúbku cca 1-1,5 cm a rovnomerne potrieme pomletými oškvarkami. Poprekladáme a vykrajujeme kolieska. Na vrchu pagáčov nožom vytvoríme ozdobnú mriežku. Pripravené pagáče ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie, prikryjeme a necháme 40 minút v chladničke.
- IBA povrch pagáčov potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme pri 200°C 20 minút.
- 15 g čerstvé droždie
- 250 ml teplé mlieko
- 1 KL cukor kryštálový
- 300 g Bakery mix Liana
- 1 a ½ KL soľ
- 1 ks vajce
- 2 PL roztopená bravčová masť
- 150 g oškvarky
Ďalej potrebujeme
- Ryžová múka Liana na podsypanie
- rozšľahané vajce
Produkty k receptu