Bezlepkové oškvarkové pagáče
play

Bezlepkové oškvarkové pagáče

Rokmi overený recept, ktorý každý pozná trošku inak, a v tom je krása oškvarkových pagáčov aj v bezlepkovej verzii.
Ingrediencie
  • 15 g čerstvé droždie
  • 250 ml teplé mlieko
  • 1 KL cukor kryštálový
  • 300 g Bakery mix Liana
  • 1 a ½ KL soľ
  • 1 ks vajce
  • 2 PL roztopená bravčová masť
  • 150 g oškvarky
Ďalej potrebujeme
Tovar do košíka Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku
  1. Z droždia, cukru a asi 100 ml teplého mlieka pripravíme kvások, ktorý necháme cca 10 minút vzísť.
  2. V mise zmiešame Bakery mix, pripravený kvások, zvyšné, už vlažné mlieko, zvyšný cukor, vajce a bravčovú masť. Miešame mixérom s hnetacími metličkami. Prikryjeme a necháme kysnúť 30-40 minút.
  3. Oškvarky pomelieme na mlynčeku alebo mixérom.
  4. Cesto rozvaľkáme na pomúčenej pracovnej doske na hrúbku cca 1-1,5 cm a rovnomerne potrieme pomletými oškvarkami. Poprekladáme a vykrajujeme kolieska. Na vrchu pagáčov nožom vytvoríme ozdobnú mriežku. Pripravené pagáče ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie, prikryjeme a necháme 40 minút v chladničke.
  5. IBA povrch pagáčov potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme pri 200°C 20 minút.
Pridať hodnotenie
* * *
Ingrediencie
  • 15 g čerstvé droždie
  • 250 ml teplé mlieko
  • 1 KL cukor kryštálový
  • 300 g Bakery mix Liana
  • 1 a ½ KL soľ
  • 1 ks vajce
  • 2 PL roztopená bravčová masť
  • 150 g oškvarky
Ďalej potrebujeme
Tovar do košíka Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku

Produkty k receptu
Newsletter

Máte záujem vedieť ako prvý o našich akciách, novinkách a receptoch?

Táto webová lokalita používa súbory cookie na zlepšenie používateľskej skúsenosti. Používaním našej webovej lokality vyjadrujete súhlas s používaním všetkých súborov cookie v súlade s našimi zásadami používania súborov cookie. Prečítať viac

Súbory cookie sú malé textové súbory, ktoré do vášho počítača umiestňujú vami navštívené webové lokality. Webové lokality používajú súbory cookie na uľahčenie efektívnej navigácie a vykonania určitých funkcií používateľom. Súbory cookie, ktoré sú potrebné na správne fungovanie webovej lokality, možno nastaviť bez vášho súhlasu. Všetky ostatné súbory cookie musia byť pred nastavením v prehliadači schválené. Svoj súhlas s používaním súborov cookie môžete kedykoľvek zmeniť na tejto stránke.


Prijať nevyhnutné