Bezlepkový kysnutý jahodový koláč s mrveničkou
Cesto
- 300 g Bakery mix Liana
- 50 g cukor
- 1 ks vajíčko
- 250 ml teplá voda / mlieko
- 15 g droždie
- 50 g roztopené maslo alebo olej
Obloha
- jahody
Posýpka
- 50 g Bakery mix Liana
- 50 g maslo
- 2 lyžice cukor
- 1 vrecko Škoricový cukor Liana
- Z polovice teplej vody alebo mlieka, droždia a cukru pripravíme kvások. Necháme cca 10 minút nakvasiť na teplom mieste.
- Do misky dáme 300 g Bakery mix Liana, vajce, zvyšné mlieko alebo vodu a nakysnutý kvások z droždia. Dôkladne vymiešame. Nakoniec pridáme olej alebo maslo a miešame najlepšie elektrickým mixérom alebo ručne cca 1 minútu. Cesto prikryjeme potravinovou fóliou a necháme kysnúť na teplom mieste 30 minút.
- Vykysnuté cesto vyvaľkáme na pomúčenej pracovnej doske a prenesieme na vymastený plech. Necháme ešte 10 minút podkysnúť. Poukladáme jahody a posypeme mrveničkou. Pečieme dozlatista.
Cesto
- 300 g Bakery mix Liana
- 50 g cukor
- 1 ks vajíčko
- 250 ml teplá voda / mlieko
- 15 g droždie
- 50 g roztopené maslo alebo olej
Obloha
- jahody
Posýpka
- 50 g Bakery mix Liana
- 50 g maslo
- 2 lyžice cukor
- 1 vrecko Škoricový cukor Liana
Produkty k receptu