Bezlepkové venčeky s chrumkavou vrstvou craqueline
Chrumkavá vrstva Craqueline:
• 47 g masla
• 42 g Liana Cake mix
• 17 g mandľovej múky
• 52 g trstinového cukru
Odpaľovaná hmota:
• 50 ml mlieka
• 50 ml vody
• 40 g masla
• štipka soli
• štipka cukru
• 80 g Liana Cake mix
• 125 g vajec
Diplomat krém:
• 50 g Liana Zlatý krém
• 115 g kryštálového cukru
• 10 g Liana Vanilkový cukor
• Liana pravá vanilka mletá - voliteľné
• 450 ml mlieka
• 50 g masla
• 50 ml rumu
• 3 žĺtky
• 125 ml smotany 33%
• 125 g mascarpone
• 100 g pasta z arašídov so slaným karamelom (možnosť kúpiť na e-shope Liana)
- Chrumkavá vrstva Craqueline: Všetky suroviny ručne spracujeme na pastu - hmotu, ktorú vyvaľkáme medzi dvomi papiermi na pečenie. Po vyvaľkaní vrchný papier stiahneme a vykrojíme okrúhle tvary o veľkosti venčeka. (ja som mal priemer 6cm, stred som vykrajoval cukrárskou hladkou špičkou - 1ćm) Opäť prekryjeme papierom a dáme na pevnej podložke zamraziť.
 - Odpaľovaná hmota: Do hrnca dáme vodu,mlieko, maslo, cukor a soľ, zmes zahrejeme, necháme maslo roztopiť a zmes privedieme k varu. Zmes musí začať vrieť!
 - Stiahneme teplo sporáka a naraz prisypeme Liana Cake mix, ktorý sme si vopred preosiali. Dôkladne zamiešame a takúto hmotu odpaľujeme na nižšej teplote cca. 2 minúty.
 - Odstávíme a prenesieme do čistej misy, ideálne misy robota, pustíme miešať a necháme schladiť na cca. 50°C.
 - Postupne pridávame rozmiešané vajíčka, každú dávku vajec vždy poriadne zamiešame až následne pridávame ďalšiu. Vznikne nám hladká hmota lávovej konzistencie, ktorú striekame rezanou špičkou na plech vystlaný papierom na pečenie alebo perforovanou podložkou.
 - Na takto nastriekané venčeky pokladáme zamrazený craqueline a ihneď pečieme vo vyhriatej rúre. Ideálne na statickom pečení (vrch/ spodok bez ventilácie) na 180°C/ 30 - 35 min. Rúru prvých 25 min. neotvárame. Pokiaľ venčeky spľasnú, sú nedopečené.
 - Po upečení musia mať pevný tvar, zlatistú farbu a keď po nich zospodu poklepete, musia "zvoniť". Pred plnením, necháme vychladiť.
 - Diplomat krém: Na krém dáme do zlatého krému žĺtka, pridáme 100ml mlieka a vymiešame.
 - Do zvyšného mlieka pridáme cukre, rum, maslo, vanilku a zahrejeme pod bod varu. Keď je zmes horúca prilejeme časť k žĺtkom aby sme vyrovanili teploty a opäť všetko vrátime do hrnca a privedieme k varu, asi 1 minútu prevaríme.
 - Hotový krém prenesieme do čistej nádoby, prikryjeme na kontakt s fóliou a dáme vychladiť.
 - Vychladený krém premixujeme mixérom aby sme dosiahli hladkú konzistenciu.
 - Extra vyšľaháme smotanu s mascarpone na pevný krém a už len ručne spojíme stierkou so žĺtkovým krémom.
 - Dokončenie: Venček rozrežeme na polovice, na spodnú časť nanesieme arašídový krém so slaným karamelom (môžete kúpiť na e-shope Liana ) Nanesieme 2 vrstvy krému pomocou cukrárskeho vrecka a priklopíme vrchom venčeka. Zdobíme opať arašídovým krémom. Ja som tiež použil solené arašidy a slaný karamel drť (taktiež zakúpite na e-shope Liana). Jemne poprášíme práškovým cukrom a môžeme sa do nich pustiť!
 
Chrumkavá vrstva Craqueline:
• 47 g masla
• 42 g Liana Cake mix
• 17 g mandľovej múky
• 52 g trstinového cukru
Odpaľovaná hmota:
• 50 ml mlieka
• 50 ml vody
• 40 g masla
• štipka soli
• štipka cukru
• 80 g Liana Cake mix
• 125 g vajec
Diplomat krém:
• 50 g Liana Zlatý krém
• 115 g kryštálového cukru
• 10 g Liana Vanilkový cukor
• Liana pravá vanilka mletá - voliteľné
• 450 ml mlieka
• 50 g masla
• 50 ml rumu
• 3 žĺtky
• 125 ml smotany 33%
• 125 g mascarpone
• 100 g pasta z arašídov so slaným karamelom (možnosť kúpiť na e-shope Liana)
Produkty k receptu