Bezlepková veterníková torta

Trvanie: 1:30 (h:m) Porcie: 10 (ks)
Tento recept na bezlepkovú veterníkovú tortu je skvelý pre všetkých, ktorí milujú sladké dezerty, ale potrebujú sa vyhnúť lepku. Jemné odpaľované cesto s vanilkovou a karamelovou plnkou vytvára lahodnú kombináciu, ktorá poteší každého pri káve alebo na oslave. Napriek tomu, že príprava môže byť trochu náročnejšia, výsledok stojí za to. Skúste si ju upiecť doma a prekvapte svoju rodinu alebo priateľov!
Ingrediencie

Odpaľované cesto:

  • 125 g múka Liana Cake mix
  • 4 vajcia
  • 125 g maslo
  • 150 ml voda
  • štipka soli


Vanilková plnka:


Karamelová plnka:

  • 85 g kryštál.cukor
  • 85 g smotana
  • + 315 g smotana


Karamelová poleva:

  • 1 PL karamel
  • 100 g prášk.cukor
  • voda
Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku
  1. Do hrnca dáme vodu, maslo, soľ a privedieme k varu.
  2. Pridáme múku, znížime plameň a odpaľujeme cesto, teda vareškou alebo stierkou ťaháme cesto po dne hrnca, aby sa dobre odparila voda, kým cesto nezačne na dne zanechávať povlak.
  3. Vtedy ho premiestnime do misky. Aby rýchlejšie vychladlo, premiešame ho mixérom.
  4. Do ešte teplého cesta postupne zašľaháme vajcia.
  5. Cesto rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie v tvare kruhu (Ø 18cm). 
  6. Okolo obložíme posuvnú tortovú formu, v odstupe od kruhu cca 2 cm. Keď som formu okolo nepoužila, cesto sa extrémne rozpínalo, narástlo do obrovských rozmerov a začalo sa moc lámať.
  7. Korpus pečieme na 200° 10 minút a potom na 170° cca 30 minút, podľa typu rúry
  8. Pripravíme si VANILKOVÚ PLNKU. Zo všetkých ingrediencií, okrem masla, uvaríme puding, prikryjeme fóliou, aby sa nespravila kôrka a necháme ho úplne vychladnúť. V miske rozšľaháme maslo a postupne do neho zašľaháme puding, kým nezískame hladký krém. Naplníme ním cukrárske vrecko s ozdobnou špičkou a odložíme do chladničky.
  9. Pripravíme si KARAMEL.Na panvicu dáme cukor, na miernom plameni ho necháme rozpustiť,
  10. zalejeme ho HORÚCOU smotanou a miešame o život. Ak sa po pridaní HORÚCEJ smotany utvoria hrudky, netreba panikáriť, dá sa to stálym miešaním rozpustiť. Ak by náhodou ešte nejaké ostali, alebo už nevládzete miešať, stačí karamel prepasírovať cez kovové sitko.
  11. Keď karamel vychladne, odložíme si z neho 1 PL (a viac) na polevu. Karamel vlejeme do stredne vyšľahanej šľahačky a došľaháme. Šľahačkou naplníme cukrárske vrecko s ozdobnou špičkou.
  12. Vychladnutý upečený veterník rozrežeme na polovicu, spodný korpus naplníme vanilkovým krémom, šľahačkou, prikryjeme vrchným korpusom, ktorý polejeme karamelovou polevou. Tú si pripravíme zmiešaním 1 PL karamelu s cukrom a vodou, vody primerane, ja som dala viac( vo videu chýba záber) a polevu som mala trošku redšiu. Veterník dáme zachladiť.
Pridať hodnotenie
* * *
Ingrediencie

Odpaľované cesto:

  • 125 g múka Liana Cake mix
  • 4 vajcia
  • 125 g maslo
  • 150 ml voda
  • štipka soli


Vanilková plnka:


Karamelová plnka:

  • 85 g kryštál.cukor
  • 85 g smotana
  • + 315 g smotana


Karamelová poleva:

  • 1 PL karamel
  • 100 g prášk.cukor
  • voda
Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku

Produkty k receptu
Newsletter

Máte záujem vedieť ako prvý o našich akciách, novinkách a receptoch?

Táto webová lokalita používa súbory cookie na zlepšenie používateľskej skúsenosti. Používaním našej webovej lokality vyjadrujete súhlas s používaním všetkých súborov cookie v súlade s našimi zásadami používania súborov cookie. Prečítať viac

Súbory cookie sú malé textové súbory, ktoré do vášho počítača umiestňujú vami navštívené webové lokality. Webové lokality používajú súbory cookie na uľahčenie efektívnej navigácie a vykonania určitých funkcií používateľom. Súbory cookie, ktoré sú potrebné na správne fungovanie webovej lokality, možno nastaviť bez vášho súhlasu. Všetky ostatné súbory cookie musia byť pred nastavením v prehliadači schválené. Svoj súhlas s používaním súborov cookie môžete kedykoľvek zmeniť na tejto stránke.