Žĺtková torta s krémom z vaječného likéru

2:00 (h:m)
7:00 (h:m)
Porcie: 12 (ks)
Žĺtkové rezy patria medzi Jankine najobľúbenejšie dezerty, a práve preto si ich k svojim narodeninám pripravila v netradičnom tortovom prevedení. Okre
Ingrediencie

Bezlepkový korpus:

  • 210 g masla izbovej teploty
  • 210 g práškového cukru
  • 210 g vlašských orechov (180 g mletých, 30 g sekaných)
  • 120 g Liana Cake mix
  • 5 ks bielkov

Lepkový korpus:

  • 210 g masla izbovej teploty
  • 210 g práškového cukru
  • 210 g vlašských orechov (180 g mletých, 30 g sekaných)
  • 125 g polohrubej múky
  • 3 ČL kypriaceho prášku
  • 5 ks bielkov

Krém

Žĺtková poleva

  • 5 ks žĺtkov
  • 210 g práškového cukru
     
  • 100 g na drobno nasekaných orechov na boky torty

Nakúpiť Liana produkty z receptu

Postup
  1. Najprv si uvaríme hustý puding zmiešaním mlieka, likéru, vanilkového cukru, kryštalového cukru a Zlatého krému. Puding prikryjeme potravinovou fóliou a necháme vychladiť.
  2. V miske vyšľaháme bielky. Následne v druhej mise vyšľaháme maslo spolu s práškovým cukrom do krémova. Do zmesi pridáme múku, orechy, prípadne kypriaci prášok. Zmes premiešame v robote alebo mixérom. Stierkou pridáme bielky a jemne zapracujeme. Cesto rozdelíme do dvoch plechov s priemerom 21 cm. Pečieme pri teplote 180 °C 20–25 minút dozlata. Korpusy necháme vychladiť. V prípade potreby vrch zarovnáme.
  3. Puding a maslo vyberieme hodinu pred šľahaním, aby mali rovnakú teplotu. Najprv si predšľaháme puding. Z masla a cukru vyšľaháme krém a postupne pridávame puding. Krém máme hotový. Polovicu natrieme medzi 2 orechové pláty, zvyšok rozotrieme po povrchu a zarovnáme. Necháme stuhnúť v chladničke.
  4. Zo žĺtkov a cukru vyšľaháme penu, ktorú rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie alebo na silikónovú podložku. Sušíme 30 minút pri teplote 110 °C, horný a dolný ohrev s ventilátorom. Suchý plát nalámeme a zapichneme do torty. Môžeme ozdobiť trblietkami.
  5. Boky torty obsypeme posekanými orieškami.
Ohodnotiť recept

Prihláste sa, ak chcete pridať hodnotenie.

Ingrediencie

Bezlepkový korpus:

  • 210 g masla izbovej teploty
  • 210 g práškového cukru
  • 210 g vlašských orechov (180 g mletých, 30 g sekaných)
  • 120 g Liana Cake mix
  • 5 ks bielkov

Lepkový korpus:

  • 210 g masla izbovej teploty
  • 210 g práškového cukru
  • 210 g vlašských orechov (180 g mletých, 30 g sekaných)
  • 125 g polohrubej múky
  • 3 ČL kypriaceho prášku
  • 5 ks bielkov

Krém

Žĺtková poleva

  • 5 ks žĺtkov
  • 210 g práškového cukru
     
  • 100 g na drobno nasekaných orechov na boky torty

Nakúpiť Liana produkty z receptu


Produkty k receptu
Newsletter

Máte záujem vedieť ako prvý o našich akciách, novinkách a receptoch?

Zásady používania cookies

Táto webová lokalita používa súbory cookie na zlepšenie používateľskej skúsenosti. Používaním našej webovej lokality vyjadrujete súhlas s používaním všetkých súborov cookie v súlade s našimi zásadami používania súborov cookie. Prečítať viac

Súbory cookie sú malé textové súbory, ktoré do vášho počítača umiestňujú vami navštívené webové lokality. Webové lokality používajú súbory cookie na uľahčenie efektívnej navigácie a vykonania určitých funkcií používateľom. Súbory cookie, ktoré sú potrebné na správne fungovanie webovej lokality, možno nastaviť bez vášho súhlasu. Všetky ostatné súbory cookie musia byť pred nastavením v prehliadači schválené. Svoj súhlas s používaním súborov cookie môžete kedykoľvek zmeniť na tejto stránke.