Bezlepkový jablkový tart s mandľami

Trvanie: 1:30 (h:m) Porcie: 12 (ks)
Vyskúšajte bezlepkový jablkový tart s mandľami z Liana Universal mix. Recept pripravil Pali, víťaz show Pečie celé Slovensko. Spojenie lahodného cesta, mandľového krému a sviežich jabĺk poteší každého milovníka bezlepkového pečenia.
Ingrediencie

Bezlepkové linecké cesto:
• 120 g práškového cukru
• 45 g mandľovej múky
• 300 g Liana Universal Mix
• 3 g soli
• 180 g studeného masla
• 45 g vajec
• 1–2 PL kyslej smotany

Mandľový krém:
• 42 g Liana Cake Mix
• 100 g cukru krupice
• 3 vajcia
Liana Pravá vanilka
• 150 g mandľová múka
• 150 g práškový cukor
• 30 ml rumu

Jablková náplň:
• 290 g jabĺk (ideálne kyslejších)
• 40 g kryštálového cukru
• 55 g masla
• 55 g marhuľového džemu

Smotanový krém:
• 150 g tučná kyslá smotana 24%
• 112 g šľahačkovej smotany
• 35 g kryštálového cukru

Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku
  1. Na cesto si preosejeme všetky sypké ingrediencie vrátane Liana Universal mix, pridáme studené maslo nakrájané na kocky a vytvoríme konzistenciu mrveničky (pieskovú konzistenciu). Následne pridáme vajce a po lyžici kyslú smotanu. Rýchlo spracujeme, dostaneme pružné nelepivé cesto. Vyvaľkáme medzi dvomi papiermi na pečenie a dáme zachladiť. Následne zachladeným cestom vyložíme formu, vytvarujeme a kraj zrežeme. Takto pripravené cesto dáme poriadne zachladiť, ideálne na chvíľu zamraziť.
  2. Jablká očistíme, nakrájame na plátky a podusíme na masle s cukrom cca. 10 minút. Necháme vychladnúť.
  3. Na mandľový krém zmiešame bezlepkový Liana Cake Mix s cukrom, pridáme vajíčka izbovej teploty a vyšľaháme, kým nevznikne hladká pasta. Pridáme Liana Pravú vanilku s ostatnými surovinami a premiešame.
  4. Na vychladené cesto natrieme vrstvu džemu, na to dáme dusené jablká a na vrch mandľový krém. Pečieme pri 170 °C cca. 30–35 min. Po upečení necháme úplne vychladiť, následne navrstvíme smotanový krém, ktorý sme vyšľahali z potrebných surovín. Dekorujeme podľa vlastnej fantázie.
Pridať hodnotenie
* * *
Ingrediencie

Bezlepkové linecké cesto:
• 120 g práškového cukru
• 45 g mandľovej múky
• 300 g Liana Universal Mix
• 3 g soli
• 180 g studeného masla
• 45 g vajec
• 1–2 PL kyslej smotany

Mandľový krém:
• 42 g Liana Cake Mix
• 100 g cukru krupice
• 3 vajcia
Liana Pravá vanilka
• 150 g mandľová múka
• 150 g práškový cukor
• 30 ml rumu

Jablková náplň:
• 290 g jabĺk (ideálne kyslejších)
• 40 g kryštálového cukru
• 55 g masla
• 55 g marhuľového džemu

Smotanový krém:
• 150 g tučná kyslá smotana 24%
• 112 g šľahačkovej smotany
• 35 g kryštálového cukru

Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku

Produkty k receptu
Newsletter

Máte záujem vedieť ako prvý o našich akciách, novinkách a receptoch?

Táto webová lokalita používa súbory cookie na zlepšenie používateľskej skúsenosti. Používaním našej webovej lokality vyjadrujete súhlas s používaním všetkých súborov cookie v súlade s našimi zásadami používania súborov cookie. Prečítať viac

Súbory cookie sú malé textové súbory, ktoré do vášho počítača umiestňujú vami navštívené webové lokality. Webové lokality používajú súbory cookie na uľahčenie efektívnej navigácie a vykonania určitých funkcií používateľom. Súbory cookie, ktoré sú potrebné na správne fungovanie webovej lokality, možno nastaviť bez vášho súhlasu. Všetky ostatné súbory cookie musia byť pred nastavením v prehliadači schválené. Svoj súhlas s používaním súborov cookie môžete kedykoľvek zmeniť na tejto stránke.