Bezlepkový jablkový tart s mandľami
Bezlepkové linecké cesto:
• 120 g práškového cukru
• 45 g mandľovej múky
• 300 g Liana Universal Mix
• 3 g soli
• 180 g studeného masla
• 45 g vajec
• 1–2 PL kyslej smotany
Mandľový krém:
• 42 g Liana Cake Mix
• 100 g cukru krupice
• 3 vajcia
• Liana Pravá vanilka
• 150 g mandľová múka
• 150 g práškový cukor
• 30 ml rumu
Jablková náplň:
• 290 g jabĺk (ideálne kyslejších)
• 40 g kryštálového cukru
• 55 g masla
• 55 g marhuľového džemu
Smotanový krém:
• 150 g tučná kyslá smotana 24%
• 112 g šľahačkovej smotany
• 35 g kryštálového cukru
- Na cesto si preosejeme všetky sypké ingrediencie vrátane Liana Universal mix, pridáme studené maslo nakrájané na kocky a vytvoríme konzistenciu mrveničky (pieskovú konzistenciu). Následne pridáme vajce a po lyžici kyslú smotanu. Rýchlo spracujeme, dostaneme pružné nelepivé cesto. Vyvaľkáme medzi dvomi papiermi na pečenie a dáme zachladiť. Následne zachladeným cestom vyložíme formu, vytvarujeme a kraj zrežeme. Takto pripravené cesto dáme poriadne zachladiť, ideálne na chvíľu zamraziť.
- Jablká očistíme, nakrájame na plátky a podusíme na masle s cukrom cca. 10 minút. Necháme vychladnúť.
- Na mandľový krém zmiešame bezlepkový Liana Cake Mix s cukrom, pridáme vajíčka izbovej teploty a vyšľaháme, kým nevznikne hladká pasta. Pridáme Liana Pravú vanilku s ostatnými surovinami a premiešame.
- Na vychladené cesto natrieme vrstvu džemu, na to dáme dusené jablká a na vrch mandľový krém. Pečieme pri 170 °C cca. 30–35 min. Po upečení necháme úplne vychladiť, následne navrstvíme smotanový krém, ktorý sme vyšľahali z potrebných surovín. Dekorujeme podľa vlastnej fantázie.
Bezlepkové linecké cesto:
• 120 g práškového cukru
• 45 g mandľovej múky
• 300 g Liana Universal Mix
• 3 g soli
• 180 g studeného masla
• 45 g vajec
• 1–2 PL kyslej smotany
Mandľový krém:
• 42 g Liana Cake Mix
• 100 g cukru krupice
• 3 vajcia
• Liana Pravá vanilka
• 150 g mandľová múka
• 150 g práškový cukor
• 30 ml rumu
Jablková náplň:
• 290 g jabĺk (ideálne kyslejších)
• 40 g kryštálového cukru
• 55 g masla
• 55 g marhuľového džemu
Smotanový krém:
• 150 g tučná kyslá smotana 24%
• 112 g šľahačkovej smotany
• 35 g kryštálového cukru
Produkty k receptu