Bezlepkové tartaletky

  • Tartaletky pripravené z Universal mix, plnené Zlatým krémom a ozdobené ovocím. Jednoduchý no veľmi rafinovaný recept, ktorý bude sladkou bodkou za náročným dňom :)
Bezlepkové tartaletky
  • 63
    hodnotenie
  • Trvanie
    00:45
    (h:m)
  • Porcie
    15
    (ks)

Ingrediencie

Cesto:
300 g Universal mix Liana
110 g cukor práškový
150 g maslo / rastlinný tuk
2 žĺtky

Krém:
375 ml mlieko
1 vrecko Zlatý krém Liana
1 ks kyslá smotana / biely smotanový jogurt
125 g cukor 

Na ozdobu:
ovocie 

 

 

 

Postup

 
1. Suroviny na cesto spolu zmiesime. Zabalíme do fólie a aspoň na 30 minút odložíme do chladničky.

2. Formičky na tartaletky vymastíme maslom (pokiaľ nemáme silikónové formičky). Prstami povtláčame cesto na hrúbku 3 - 4 mm a popicháme vidličkou. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C 30 minút. Upečené a vychladnuté tartaletky opatrne vyklopíme z formičiek a naplníme krémom.

KRÉM:
Polovicu mlieka dáme variť s cukrom. V druhej polovici mlieka rozmiešame Zlatý krém. Keď privedieme mlieko do varu prilejeme rozmiešaný Zlatý krém v mlieku a uvaríme na hustý krém. Po vychladnutí zmiešame s kyslou smotanou alebo jogurtom a naplníme tartaletky. Nakoniec ozdobíme ovocím podľa vlastnej fantázie.

Dobrý tip:
Pripravený krém môžeme prikryť fóliou, aby sa nevytvorila na povrchu kôrka.
 
Dobrý tip 2:
Klasickú verziu receptu s pšeničnou múkou pripravíme zámenou Universal mix Liana za 300 g hladkej múky.
 
 

Produkty k receptu

Čo si myslíte o tomto recepte?

63
Počet hodnotení: 2
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.