- Domov
- Chutné recepty
- Bezlepkové tartaletky
Bezlepkové tartaletky
Cesto
- 300 g Universal mix Liana
- 110 g cukor práškový
- 150 g maslo / rastlinný tuk
- 2 žĺtky
Krém
- 375 ml mlieko
- 1 vreco Zlatý krém Liana
- 1 ks kyslá smotana alebo biely jogurt
- 125 g cukor
Na ozdobu
- ovocie
1. Suroviny na cesto spolu zmiesime. Zabalíme do fólie a aspoň na 30 minút odložíme do chladničky.
2. Formičky na tartaletky vymastíme maslom (pokiaľ nemáme silikónové formičky). Prstami povtláčame cesto na hrúbku 3 - 4 mm a popicháme vidličkou. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C 30 minút. Upečené a vychladnuté tartaletky opatrne vyklopíme z formičiek a naplníme krémom.
Krém:
1. 200 ml mlieka dáme variť spolu s cukrom. V zvyšnom mlieku rozmiešame Zlatý krém.
2. Do vriaceho mlieka prilejeme Zlatý krém v mlieku a uvaríme hustý puding. Necháme vychladnúť.
3. Po vychladnutí zmiešame s kyslou smotanou alebo jogurtom a naplníme tartaletky. Nakoniec ozdobíme ovocím podľa fantázie.
Dobrý tip:
Pripravený krém môžeme prikryť fóliou, aby sa nám nevytvorila kôrka.
Dobrý tip 2:
Klasickú verziu receptu s pšeničnou múkou pripravíme zámenou Universal mix Liana za 300 g hladkej múky.
Cesto
- 300 g Universal mix Liana
- 110 g cukor práškový
- 150 g maslo / rastlinný tuk
- 2 žĺtky
Krém
- 375 ml mlieko
- 1 vreco Zlatý krém Liana
- 1 ks kyslá smotana alebo biely jogurt
- 125 g cukor
Na ozdobu
- ovocie
Produkty k receptu