Bezlepkové tartaletky

  • Tartaletky pripravené z Universal mix, plnené ganážou rôznych chutí a ozdobené ovocím. Jednoduchý, no veľmi rafinovaný recept, ktorý bude sladkou bodkou za náročným dňom :)
Pre recept na Bezlepkové gaštanové košíčky s gaštanovým krémom kliknite sem.
Bezlepkové tartaletky
  • 63
    hodnotenie
  • Trvanie
    00:45
    (h:m)
  • Porcie
    15
    (ks)

Ingrediencie

Cesto:
300 g Universal mix Liana
110 g cukor práškový
150 g maslo / rastlinný tuk
2 žĺtky

 
Krém:
375 ml mlieko
1 vreco Zlatý krém Liana
1 ks kyslá smotana alebo biely jogurt
125 g cukor
 
Na ozdobu:
ovocie

 

 

 

Postup

 
1. Suroviny na cesto spolu zmiesime. Zabalíme do fólie a aspoň na 30 minút odložíme do chladničky.

2. Formičky na tartaletky vymastíme maslom (pokiaľ nemáme silikónové formičky). Prstami povtláčame cesto na hrúbku 3 - 4 mm a popicháme vidličkou. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C 30 minút. Upečené a vychladnuté tartaletky opatrne vyklopíme z formičiek a naplníme krémom.
 

Krém:

1.  200 ml mlieka dáme variť spolu s cukrom. V zvyšnom mlieku rozmiešame Zlatý krém. 
 
2.  Do vriaceho mlieka prilejeme Zlatý krém v mlieku a uvaríme hustý puding. Necháme vychladnúť.
 
3.  Po vychladnutí zmiešame s kyslou smotanou alebo jogurtom a naplníme tartaletky. Nakoniec ozdobíme ovocím podľa fantázie.

Dobrý tip:
Pripravený krém môžeme prikryť fóliou, aby sa nám nevytvorila kôrka.
 
Dobrý tip 2:
Klasickú verziu receptu s pšeničnou múkou pripravíme zámenou Universal mix Liana za 300 g hladkej múky.
 
 

Produkty k receptu

Čo si myslíte o tomto recepte?

63
Počet hodnotení: 2
Používaním stránok prevádzkovateľa LIANA GOLIAŠ s.r.o.
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.