Bezlepkové tartaletky
Ingrediencie
Cesto:
300 g Universal mix Liana
110 g cukor práškový
300 g Universal mix Liana
110 g cukor práškový
150 g maslo / rastlinný tuk
2 žĺtky
2 žĺtky
Krém:
375 ml mlieko
1 vreco Zlatý krém Liana
1 ks kyslá smotana alebo biely jogurt
125 g cukor
Na ozdobu:
ovocie
Postup
1. Suroviny na cesto spolu zmiesime. Zabalíme do fólie a aspoň na 30 minút odložíme do chladničky.
2. Formičky na tartaletky vymastíme maslom (pokiaľ nemáme silikónové formičky). Prstami povtláčame cesto na hrúbku 3 - 4 mm a popicháme vidličkou. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C 30 minút. Upečené a vychladnuté tartaletky opatrne vyklopíme z formičiek a naplníme krémom.
Krém:
1. 200 ml mlieka dáme variť spolu s cukrom. V zvyšnom mlieku rozmiešame Zlatý krém.
2. Do vriaceho mlieka prilejeme Zlatý krém v mlieku a uvaríme hustý puding. Necháme vychladnúť.
3. Po vychladnutí zmiešame s kyslou smotanou alebo jogurtom a naplníme tartaletky. Nakoniec ozdobíme ovocím podľa fantázie.
Dobrý tip:
Dobrý tip:
Pripravený krém môžeme prikryť fóliou, aby sa nám nevytvorila kôrka.
Dobrý tip 2:
Klasickú verziu receptu s pšeničnou múkou pripravíme zámenou Universal mix Liana za 300 g hladkej múky.