Bezlepková torta- Red Velvet

Trvanie: 2:15 (h:m) Porcie: 12-16 (ks)
Tento bezlepkový Red Velvet dezert s jemným kakaovým korpusom, krémom z bielej čokolády a osviežujúcim ríbezľovým želé je skvelou voľbou na každú oslavu. Kombinácia sladkého krému a kyslého želé vytvára neodolateľnú chuť, ktorá poteší každého. Ideálny pre tých, ktorí preferujú bezlepkové pečenie, no nechcú sa vzdať skvelej chuti a vzhľadu!
Ingrediencie

Korpus:

Krém:

  • 3 g želatíny (plátkovú namočíme do studenej vody, ak máme práškovú, prilejeme 18g studenej vody,vymiešame a necháme v chladničke napučať)
  •  135 g smotany 33% (1)
  • 10 g šťavy z limetky
  •  98 g bielej čokolády
  • 180 g cream cheese
  • 1 g soli
  • 168 g smotany 33% (2)

Ríbezľové želé:

Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku
  1. V miske zmiešame bezlepkový Liana Cake mix s kakaom a soľou. Zmäknuté maslo vyšľaháme s cukrom do peny a postupne po jedno zašľaháme vajíčka. Do kefíru ideálne izbovej teploty, pridáme červené farbivo a dobre ho rozmiešame, môžeme ho premixovať ponorným mixérom. Pridáme do maslového základu. Zmes sa môže zdať zrazená, to nevadí, hneď ako pridáme sypké suroviny zmes sa pekne spojí. Do pohára si dáme ocot a prisypeme lyžičku sódy, zmes zreaguje tak ju rýchlo premiešame a vylejeme do cesta, jemne zmes spojíme. Hotové cesto rozdelíme na 2 časti a pečieme v 2 formách s priemerom 24cm, cca. 25 min. na 170°C. Cesto po upečení necháme vyhladnúť a pred naplnením vrch korpusu skrojíme.
  2. Na krém si zahrejeme smotanu (1) pridáme ju k čokoláde a pridáme pripravenú – napučanú želatínu. Vymiešame do kladka, pridáme šťavu z limetky, cream cheese, soľ a smotanu (2) a všetko spolu premixujeme ponorným mixérom do hladkej hmoty. Krém prikryjeme na kontakt fóliou a dáme vychladiť do chladničky, ideálne cez noc, minimálne na 6h. Krém po vychladení šľaháme na nižších/stredných otáčkach, dávame pozor aby sme ho neprešľahali.
  3. Pyré si v hrnci mierne zahrejeme, v miske si spolu zmiešame želírku s 2 PL cukru, za stáleho miešania metličkou prisypeme do ovocného pyré, poriadne premiešame, prisypeme 60g cukru, zmies privedieme k varu a krátko asi 1 minútu povaríme. Na záver pridáme kyselinu citrónovú a pár sekúnd ešte prevaríme. Hotovú zmes preložíme do čistej nádoby a prikryjeme na kontakt s fóliou. Necháme vychladiť. Po vychladnutí premiešame metličkou do hladkej konzistencie. Prenesieme do cukrárskeho vrecka, prípadne dávkujeme lyžičkou.
    Na prvý korpus nanesieme polovicu krému, môžeme ozdobnou špičkou, ale tiež nemusíme. Na krém navrstvíme tenkú vrstvu ríbezľového želé. Prikryjeme druhým korpusom a postup opakujeme. Dekorujeme podľa vlastnej fantázie.
Pridať hodnotenie
* * *
Ingrediencie

Korpus:

Krém:

  • 3 g želatíny (plátkovú namočíme do studenej vody, ak máme práškovú, prilejeme 18g studenej vody,vymiešame a necháme v chladničke napučať)
  •  135 g smotany 33% (1)
  • 10 g šťavy z limetky
  •  98 g bielej čokolády
  • 180 g cream cheese
  • 1 g soli
  • 168 g smotany 33% (2)

Ríbezľové želé:

Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku

Produkty k receptu
Newsletter

Máte záujem vedieť ako prvý o našich akciách, novinkách a receptoch?

Táto webová lokalita používa súbory cookie na zlepšenie používateľskej skúsenosti. Používaním našej webovej lokality vyjadrujete súhlas s používaním všetkých súborov cookie v súlade s našimi zásadami používania súborov cookie. Prečítať viac

Súbory cookie sú malé textové súbory, ktoré do vášho počítača umiestňujú vami navštívené webové lokality. Webové lokality používajú súbory cookie na uľahčenie efektívnej navigácie a vykonania určitých funkcií používateľom. Súbory cookie, ktoré sú potrebné na správne fungovanie webovej lokality, možno nastaviť bez vášho súhlasu. Všetky ostatné súbory cookie musia byť pred nastavením v prehliadači schválené. Svoj súhlas s používaním súborov cookie môžete kedykoľvek zmeniť na tejto stránke.