Bezlepkové dunajské vlny s višňami

Bezlepkové dunajské vlny s višňami

Trvanie: 01:30 (h:m) Porcie: 12-16 (ks)
Jemné trené cesto, osviežujúce višne a nadýchaný smotanový krém – to všetko spojené do vlniek pripomínajúcich hladinu Dunaja. Teraz aj v bezlepkovej verzii s Liana Cake mixom podľa Paliho, víťaza show Pečie celé Slovensko.
Ingrediencie

Trené cesto:

Smotanový krém:

  • 300 ml mlieka
  • 40 g Liana Zlatý krém (1 balenie)
  • 50 g kryštálového cukru
  • 30 g masla
  • 150 g mascarpone

Ďalej potrebujeme:

  • 90 g horkej čokolády 55 – 60%
  • 90 g šľahačkovej smotany 33%
Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku
  1. Trené cesto: Maslo vyšľaháme s cukrom do peny, následne po jednom zašľaháme vajíčka, pridáme preosiaty Liany Cake mix a nakoniec jemne primiešame vlažné mlieko. 2/3 cesta rozotrieme do papierom vystlanej formy s priemerom 24 cm, k zvyšku cesta pridáme preosiate kakao. Miestami ho rozdelíme na svetlé cesto a môžeme jemne roztrieť do svetlej vrstvy.
  2. Višne: Pred pečením navrstvíme na cesto višne obalené v Zlatom kréme – škrob z neho udrží šťavu v ovocí počas pečenia a zabráni jeho prepadnutiu na dno.
  3. Pečenie: Pečieme na 170°C cca. 25-30 minút na programe ventilátor.
  4. Smotanový krém: V časti mlieka rozmiešame Liana Zlatý krém, do zvyšku mlieka pridáme cukor a maslo a spolu zahrejeme. Vlejeme rozmiešaný Zlatý krém a varíme do zhustnutia (2 minútky prevaríme). Necháme vychladiť, prikryté fóliou na kontakt. Po vychladení, prešľaháme do hladkej konzistencie, pridáme mascarpone a premiešame. Krém natrieme na vychladený korpus. Necháme zachladiť.
  5. Ganache: Smotanu s čokoládou zahrejeme v mikrovlnke v niekoľkých pár sekundových intervaloch. Zmes vždy premiešame. Keď dostaneme hladkú konzistenciu, nalejeme na vychladený koláč a jemne rozotrieme. Po zachladení dekorujeme podľa vlastnej fantázie.
Pridať hodnotenie
* * *
Ingrediencie

Trené cesto:

Smotanový krém:

  • 300 ml mlieka
  • 40 g Liana Zlatý krém (1 balenie)
  • 50 g kryštálového cukru
  • 30 g masla
  • 150 g mascarpone

Ďalej potrebujeme:

  • 90 g horkej čokolády 55 – 60%
  • 90 g šľahačkovej smotany 33%
Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku

Produkty k receptu
Newsletter

Máte záujem vedieť ako prvý o našich akciách, novinkách a receptoch?

Táto webová lokalita používa súbory cookie na zlepšenie používateľskej skúsenosti. Používaním našej webovej lokality vyjadrujete súhlas s používaním všetkých súborov cookie v súlade s našimi zásadami používania súborov cookie. Prečítať viac

Súbory cookie sú malé textové súbory, ktoré do vášho počítača umiestňujú vami navštívené webové lokality. Webové lokality používajú súbory cookie na uľahčenie efektívnej navigácie a vykonania určitých funkcií používateľom. Súbory cookie, ktoré sú potrebné na správne fungovanie webovej lokality, možno nastaviť bez vášho súhlasu. Všetky ostatné súbory cookie musia byť pred nastavením v prehliadači schválené. Svoj súhlas s používaním súborov cookie môžete kedykoľvek zmeniť na tejto stránke.