
Bezlepkové dunajské vlny s višňami
Trené cesto:
- 3 vajcia
- 160 g zmäknutého masla
- 120 g práškového cukru
- 220 g Liana Cake mix
- 100 ml vlažného mlieka
- 1 PL Liana Kakao tmavé
- 230 g mrazených višní
- 1 PL Liana Zlatý krém
Smotanový krém:
- 300 ml mlieka
- 40 g Liana Zlatý krém (1 balenie)
- 50 g kryštálového cukru
- 30 g masla
- 150 g mascarpone
Ďalej potrebujeme:
- 90 g horkej čokolády 55 – 60%
- 90 g šľahačkovej smotany 33%
- Trené cesto: Maslo vyšľaháme s cukrom do peny, následne po jednom zašľaháme vajíčka, pridáme preosiaty Liany Cake mix a nakoniec jemne primiešame vlažné mlieko. 2/3 cesta rozotrieme do papierom vystlanej formy s priemerom 24 cm, k zvyšku cesta pridáme preosiate kakao. Miestami ho rozdelíme na svetlé cesto a môžeme jemne roztrieť do svetlej vrstvy.
- Višne: Pred pečením navrstvíme na cesto višne obalené v Zlatom kréme – škrob z neho udrží šťavu v ovocí počas pečenia a zabráni jeho prepadnutiu na dno.
- Pečenie: Pečieme na 170°C cca. 25-30 minút na programe ventilátor.
- Smotanový krém: V časti mlieka rozmiešame Liana Zlatý krém, do zvyšku mlieka pridáme cukor a maslo a spolu zahrejeme. Vlejeme rozmiešaný Zlatý krém a varíme do zhustnutia (2 minútky prevaríme). Necháme vychladiť, prikryté fóliou na kontakt. Po vychladení, prešľaháme do hladkej konzistencie, pridáme mascarpone a premiešame. Krém natrieme na vychladený korpus. Necháme zachladiť.
- Ganache: Smotanu s čokoládou zahrejeme v mikrovlnke v niekoľkých pár sekundových intervaloch. Zmes vždy premiešame. Keď dostaneme hladkú konzistenciu, nalejeme na vychladený koláč a jemne rozotrieme. Po zachladení dekorujeme podľa vlastnej fantázie.
Trené cesto:
- 3 vajcia
- 160 g zmäknutého masla
- 120 g práškového cukru
- 220 g Liana Cake mix
- 100 ml vlažného mlieka
- 1 PL Liana Kakao tmavé
- 230 g mrazených višní
- 1 PL Liana Zlatý krém
Smotanový krém:
- 300 ml mlieka
- 40 g Liana Zlatý krém (1 balenie)
- 50 g kryštálového cukru
- 30 g masla
- 150 g mascarpone
Ďalej potrebujeme:
- 90 g horkej čokolády 55 – 60%
- 90 g šľahačkovej smotany 33%
Produkty k receptu