Bezlepková perníková Schwarzwald roláda s višňami
Kakaový plát:
- 2 žĺtka
- 2 celé vajíčka
- 2 bielka
- 80g cukru krupice
- 20g cukru krupice (do bielok)
- 75g Liana Fine mix do perníka
Smotanový krém:
- 135g mascarpone
- 135g cream cheese
- 135g šľahačkovej smotany 33%
- 45g práškového cukru
- Višne v želé 380g
- Žĺtka s cukrom (80g) vyšľaháme do peny, pridáme 2 celé vajíčka izbovej teploty a všetko ďalej šľaháme na stredných otáčkach do hustej peny.
- Bielky vyšľaháme s 20g cukru do pevného snehu.
- Obidve zmesi jemne spojíme stierkou a následne preosejeme do zmesi Liana Fine mix. Ručne jemne zapracujeme.
- Hotové cesto dáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme na 220°C (horný dolný ohrev) alebo na 200°C (na programe horúci vzduch) cca. 8 - 9minút. Dávame pozor aby sme plát neprepiekli.
- Po upečení plát s papierom stiahneme a otočíme ho na čistý papier jemne poprášený Liana Fine mixom. Necháme vychladnúť.
- Vychladené suroviny na krém dáme do misy a premixujeme krátko ponornými mixérom aby sa spojili do hladkej zmesi, následne ju šľahačom vyšľaháme do nadýchanej konzistencie – pozor na prešľahanie!
- Krém natrieme na vychladený plát, použijeme cca. ¾ množstva, stačí v tenšej vrstve.
- Na krém navrstvíme višne v želé, môžeme jemne rozotrieť a višne povtláčať do krému.
- Roládu zatočíme, poriadne utiahneme. Roládu zachladíme. Dekorujeme zdobiacou špičkou so zvyšným smotanovým krémom, sladkými koktejlovými čerešňami a čokoládovým posypom.
Kakaový plát:
- 2 žĺtka
- 2 celé vajíčka
- 2 bielka
- 80g cukru krupice
- 20g cukru krupice (do bielok)
- 75g Liana Fine mix do perníka
Smotanový krém:
- 135g mascarpone
- 135g cream cheese
- 135g šľahačkovej smotany 33%
- 45g práškového cukru
- Višne v želé 380g
Produkty k receptu