Bezlepková perníková roláda s gaštanovým pyré

  • Lahodná perníková roláda s gaštanovým pyré, poliata čokoládou a posypaná sekanými orieškami.
pre recept na Perníkovú roládu s gaštanovým pyré s klasickou pšeničnou múkou kliknite sem.
Bezlepková perníková roláda s gaštanovým pyré
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    00:40
    (h:m)
  • Porcie
    10
    (ks)

Ingrediencie

Cesto:
80 g Fine mix Liana
80 g med
50 g cukor 
4 vajcia
štipka soli
1 PL Kakao tmavé Liana
 
Krém:
250 g tvaroh jemný alebo mascarpone
450 g gaštanové pyré
1 PL rum
1 PL cukor práškový
 
Ozdoba:
čokoládová poleva
mleté orechy 
 
pomarančový džem (podľa nášho receptu https://www.lianasro.sk/nase-recepty/pomarancovy-dzem)

Postup

1. Bielky a štipku soli vyšľaháme na sneh. Žĺtky vyšľaháme s medom na penu. Fine mix zmiešame s kakaom a postupne ku nej zašľaháme žĺtkovo - medovú zmes  a nakoniec jemne vmiešame tuhý sneh.
 
2. Cesto rovnomerne rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre pri 175°C 10 minút podľa typu rúry. 
 
3. Upečené vytiahneme z rúry, preložíme na pocukrovanú utierku a ihneď zavinieme a necháme zavinutú do vychladnutia. Odstránime papier na pečenie.
 
4. Tvaroh, rozmrazené gaštanové pyré, cukor a rum vymixujeme. Vychladnutú roládu rozvinieme a natrieme džem. Na džem rozotrieme väčšiu časť krému (časť necháme na potretie rolády), zavinieme, potrieme vrch a necháme stuhnúť.
 
Dobrý tip:
Pri odstraňovaní papiera na pečenia z rolády treba dávať pozor, pretože cesto je jemné.
 
 

Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa LIANA GOLIAŠ s.r.o.
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.