Bezlepková schwarzwaldská torta

  • Višňová, svieža, nenáročná torta.
Bezlepková schwarzwaldská torta
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    01:30
    (h:m)
  • Porcie
    12
    (ks)

Ingrediencie

Korpus :
200 g Cake mix Liana
170 g cukor
25 g Kakao tmavé Liana
4 vajcia
100 ml vlažná voda
100 ml olej
 
Šľahačkový krém :
500 ml mlieko
3 ks Šľahačkové potešenie Liana
6-8 lyžíc práškový cukor
20 g  Želatína potravinárska číra Liana
 
Ďalej potrebujeme:
višne zavárané so šťavou
višňový džem alebo višne v želé
čerstvé višne
čokoládové hoblinky
 
 
 

 

 

 

Postup

1.   Vyšľaháme bielka, pridáme cukor a prešľaháme, následne po jednom žĺtky, postupne vlažnú vodu a olej. Nakoniec zľahka varechou primiešame Cake mix s preosiatym kakaom. Vylejeme do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie. Upečieme pri teplote 180 °C asi 25 minút.
 
2 Želatínu necháme napučať  v 50 ml mlieka.  Šľahačkové potešenie vyšľaháme vo zvyšnom mlieku. Napučanú želatínu zahrejeme v mikrovlnnej rúre do rozpustenia kryštálikov. Šľahačku dosladíme a za stáleho šľahania prilejeme želatínu. Dôkladne prešľaháme.
 
3.   Piškótový korpus prekrojíme na 3 časti, spodný plát polejeme šťavou z višní, natrieme džemom alebo višňami v želé, poukladáme pár zaváraných višní a navrstvíme  šľahačkový krém. Priložíme druhý korpus a postup opakujeme. Vrch ozdobíme zvyšnou šľahačkou, višňami a čokoládou.
 
Dobrý tip:
Šľahačkovú plnku rovnomernejšie nanesieme na korpus so zdobiacim vreckom.
 

 

 

Produkty k receptu

Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa LIANA GOLIAŠ s.r.o.
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.