Bezlepková schwarzwaldská torta
Ingrediencie
Korpus :
200 g Cake mix Liana
170 g cukor
25 g Kakao tmavé Liana
4 vajcia
100 ml vlažná voda
100 ml olej
Šľahačkový krém :
500 ml mlieko
3 ks Šľahačkové potešenie Liana/ šľahačka v prášku
6-8 lyžíc práškový cukor
20 g Želatína potravinárska číra Liana
Ďalej potrebujeme:
višne zavárané so šťavou
višňový džem alebo višne v želé
čerstvé višne
čokoládové hoblinky

Postup
1. Vyšľaháme bielka, pridáme cukor a prešľaháme, následne po jednom žĺtky, postupne vlažnú vodu a olej. Nakoniec zľahka varechou primiešame Cake mix s preosiatym kakaom. Vylejeme do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie. Upečieme pri teplote 180 °C asi 25 minút.
2. Želatínu necháme napučať v 50 ml mlieka. Šľahačkové potešenie vyšľaháme vo zvyšnom mlieku. Napučanú želatínu zahrejeme v mikrovlnnej rúre do rozpustenia kryštálikov. Šľahačku dosladíme a za stáleho šľahania prilejeme želatínu. Dôkladne prešľaháme.
3. Piškótový korpus prekrojíme na 3 časti, spodný plát polejeme šťavou z višní, natrieme džemom alebo višňami v želé, poukladáme pár zaváraných višní a navrstvíme šľahačkový krém. Priložíme druhý korpus a postup opakujeme. Vrch ozdobíme zvyšnou šľahačkou, višňami a čokoládou.
Dobrý tip:
Šľahačkovú plnku rovnomernejšie nanesieme na korpus so zdobiacim vreckom.