- Domov
- Chutné recepty
- Bezlepková schwarzwaldská torta
Bezlepková schwarzwaldská torta
Trvanie: 01:30 (h:m)
Porcie: 12 (ks)
Višňová, svieža, nenáročná torta.
Ingrediencie
Tovar do košíka
Vytlačiť recept
Zdieľať na facebooku
Korpus
- 200 g Cake mix Liana
- 170 g cukor
- 25 g Kakao tmavé Liana
- 4 vajcia
- 100 ml vlažná voda
- 100 ml olej
Šľahačkový krém
- 500 ml mlieko
- 3 ks Šľahačkové potešenie Liana/ šľahačka v prášku
- 6-8 lyžíc práškový cukor
- 20 g Želatína potravinárska číra Liana
Ďalej potrebujeme
- višne zavárané so šťavou
- višňový džem alebo višne v želé
- čerstvé višne
- čokoládové hoblinky
- Vyšľaháme bielka, pridáme cukor a prešľaháme, následne po jednom žĺtky, postupne vlažnú vodu a olej. Nakoniec zľahka varechou primiešame Cake mix s preosiatym kakaom. Vylejeme do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie. Upečieme pri teplote 180 °C asi 25 minút.
- Želatínu necháme napučať v 50 ml mlieka. Šľahačkové potešenie vyšľaháme vo zvyšnom mlieku. Napučanú želatínu zahrejeme v mikrovlnnej rúre do rozpustenia kryštálikov. Šľahačku dosladíme a za stáleho šľahania prilejeme želatínu. Dôkladne prešľaháme.
- Piškótový korpus prekrojíme na 3 časti, spodný plát polejeme šťavou z višní, natrieme džemom alebo višňami v želé, poukladáme pár zaváraných višní a navrstvíme šľahačkový krém. Priložíme druhý korpus a postup opakujeme. Vrch ozdobíme zvyšnou šľahačkou, višňami a čokoládou.
Dobrý tip:
Šľahačkovú plnku rovnomernejšie nanesieme na korpus so zdobiacim vreckom.
Pridať hodnotenie
Ingrediencie
Tovar do košíka
Vytlačiť recept
Zdieľať na facebooku
Korpus
- 200 g Cake mix Liana
- 170 g cukor
- 25 g Kakao tmavé Liana
- 4 vajcia
- 100 ml vlažná voda
- 100 ml olej
Šľahačkový krém
- 500 ml mlieko
- 3 ks Šľahačkové potešenie Liana/ šľahačka v prášku
- 6-8 lyžíc práškový cukor
- 20 g Želatína potravinárska číra Liana
Ďalej potrebujeme
- višne zavárané so šťavou
- višňový džem alebo višne v želé
- čerstvé višne
- čokoládové hoblinky
Produkty k receptu