- Domov
- Chutné recepty
- Bezlepková red velvet torta
Bezlepková red velvet torta
- 200 g červená repa
- 1 ks citrón
- 2 PL ocot
- 125 g kyslá smotana alebo biely jogurt
- 2 vajcia (veľkosť L)
- 200 g krupicový cukor
- 125 g olej
- trochu vlažnej vody
- 20g Vanilínový cukor Liana
- 250 g Universal mix Liana
- 2 KL Kypriaci prášok do pečiva Liana
- 1 PL Kakao tmavé Liana
Plnka
- 300 ml mlieko
- 2 ks (60g) Šľahačkové potešenie Liana/šľahačka v prášku
- 5-8 PL práškový cukor alebo podľa chuti
- 1 ks Vanilínový cukor Liana
- 30 ml mlieko
- 0,5 balenia Želatína číra Liana
- 250 g mascarpone
1. Tortovú formu vystelieme papierom na pečenie a rúru vyhrejeme na 170°C.
2. Červenú repu ošúpeme, nakrájame na väčšie kocky a spolu s citrónovou šťavou a octom rozmixujeme na jemnú kašu. Nakoniec primiešame kyslú smotanu.
3. Žĺtky vyšľaháme s cukrom a za stáleho šľahania pridáme olej a trochu vlažnej vody. Ručne vmiešame Universal mix s kypriacim práškom do pečiva, kakao a zmes z červenej repy. Nakoniec do cesta vmiešame tuhý sneh z bielkov.
4. Cesto vylejeme do tortovej formy a pečieme cca 45 minút.
5. Korpus necháme vychladnúť a potom ho rozrežeme na 3 rovnaké časti. Z vrchnej časti trochu zrežeme, aby sme mali omrvinky na konečné ozdobenie.
6. Želatínu necháme napučať v 30 ml mlieka.
7. Šľahačkové potešenie spolu s cukrom vyšľaháme v mlieku. Do tuhej šľahačky vmiešame mascarpone a napučanú a rozpustenú želatínu, ktorú sme rozpustili v mikrovlnnej rúre na 30 sekúnd. Plnku natierame na pláty a nakoniec aj na vrch a boky torty. Ozdobíme omrvinkami a necháme stuhnúť v chladničke.
- 200 g červená repa
- 1 ks citrón
- 2 PL ocot
- 125 g kyslá smotana alebo biely jogurt
- 2 vajcia (veľkosť L)
- 200 g krupicový cukor
- 125 g olej
- trochu vlažnej vody
- 20g Vanilínový cukor Liana
- 250 g Universal mix Liana
- 2 KL Kypriaci prášok do pečiva Liana
- 1 PL Kakao tmavé Liana
Plnka
- 300 ml mlieko
- 2 ks (60g) Šľahačkové potešenie Liana/šľahačka v prášku
- 5-8 PL práškový cukor alebo podľa chuti
- 1 ks Vanilínový cukor Liana
- 30 ml mlieko
- 0,5 balenia Želatína číra Liana
- 250 g mascarpone
Produkty k receptu