Bezlepková ovocná jogurtová torta so želatínou
play

Bezlepková ovocná jogurtová torta so želatínou

Trvanie: 2:00 (h:m) Porcie: 12-14 (ks)
Vyskúšajte náš bezlepkový recept na ovocnú tortu so želatínovou polevou, ktorá kombinuje sviežosť a ľahkosť. Základ torty tvorí nadýchaný bezlepkový korpus z Cake mix Liana, na ktorý nanesieme krém ochutený našou citrónovou polevou. Pridali sme šťavnaté broskyne a sladké maliny pre extra chuť. Vrch torty je pokrytý žiarivou oranžovou želatínovou polevou, pripravenou z našej želatíny a vitamínmi bohatého práškového pomarančového nápoja LianaVIT. Táto krásna a osviežujúca torta je ideálnym hitom na každú oslavu. Navyše, je nielen bezlepková, ale aj plná vitamínov!
Ingrediencie
Piškótový korpus 2 ks
  • 2 x 2 ks vajce
  • 2 x 50 ml olej
  • 2 x 50 ml voda
  • 2 x 100 g práškový cukor 
  • 2 x 100 g Cake mix Liana
Plnka
Želatína
Ďalej potrebujeme
Tovar do košíka Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku
  1. Piškótový korpus: Vyšľaháme bielky do tuha. V druhej miske vyšľaháme žĺtky s cukrom do peny, postupne pridáme olej, horúcu vodu a dôkladne prešľaháme. Primiešame Cake mix a nakoniec zľahka vmiešame vyšľahané bielky vareškou. Cesto nalejeme do formy vystlanej papierom na pečenie a pečieme pri 170°C približne 20 minút. Druhý korpus upečieme rovnako.
  2. Plnka: Želatínu necháme napučať vo vode na cca 10 minút. Smotanu na šľahanie vyšľaháme, pridáme jogurt/smotanu, práškový cukor, vanilínový cukor a citrónovú polevu. Nakoniec za stáleho šľahania pri vysokých otáčkach prilejeme zohriatu rozpustenú želatínu.
  3. Korpus potrieme džemom, nalejeme polovicu plnky, uhladíme stierkou, poukladáme ovocie a položíme druhý korpus. Postup zopakujeme a tortu necháme v chladničke dôkladne stuhnúť na cca 3 hodiny.
  4. Želatína: Želatínu necháme napučať v 200 ml vody/nálevu 10 minút. Zvyšný nálev zohrejeme do bodu varu, primiešame napučanú želatínu, len veľmi krátko ohrejeme a necháme úplne vychladnúť. Vychladnutú želatínu nalejeme na stuhnutú plnku a necháme aj želatínovú vrstvu dobre stuhnúť v chladničke, ideálne cez noc.
  5. Ozdobíme podľa fantázie, napr. čerstvým ovocím, mätou.
Dobrý tip:
Pre extra sviežosť a chuť môžete použiť akékoľvek sezónne ovocie podľa vášho výberu – skúste napríklad jahody, marhule, mandarínky, čučoriedky, černice alebo iné obľúbené ovocie. Výsledok bude vždy lahodný!
Pridať hodnotenie
* * *
Ingrediencie
Piškótový korpus 2 ks
  • 2 x 2 ks vajce
  • 2 x 50 ml olej
  • 2 x 50 ml voda
  • 2 x 100 g práškový cukor 
  • 2 x 100 g Cake mix Liana
Plnka
Želatína
Ďalej potrebujeme
Tovar do košíka Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku

Produkty k receptu
Newsletter

Máte záujem vedieť ako prvý o našich akciách, novinkách a receptoch?

Táto webová lokalita používa súbory cookie na zlepšenie používateľskej skúsenosti. Používaním našej webovej lokality vyjadrujete súhlas s používaním všetkých súborov cookie v súlade s našimi zásadami používania súborov cookie. Prečítať viac

Súbory cookie sú malé textové súbory, ktoré do vášho počítača umiestňujú vami navštívené webové lokality. Webové lokality používajú súbory cookie na uľahčenie efektívnej navigácie a vykonania určitých funkcií používateľom. Súbory cookie, ktoré sú potrebné na správne fungovanie webovej lokality, možno nastaviť bez vášho súhlasu. Všetky ostatné súbory cookie musia byť pred nastavením v prehliadači schválené. Svoj súhlas s používaním súborov cookie môžete kedykoľvek zmeniť na tejto stránke.


Prijať nevyhnutné