Bezlepková ovocná jogurtová torta so želatínou
Piškótový korpus 2 ks
- 2 x 2 ks vajce
- 2 x 50 ml olej
- 2 x 50 ml voda
- 2 x 100 g práškový cukor
- 2 x 100 g Cake mix Liana
Plnka
- 250 ml smotana na šľahanie
- 1100 g hustý biely jogurt alebo kyslá smotana
- 40 g Vanilínový cukor Liana
- 5 PL práškový cukor
- 1 PL Poleva citrónová Liana
- 200 ml voda
- 30 g Želatína číra Liana
- 480 g zavárané broskyne
- 300 g čerstvé alebo mrazené maliny
Želatína
- 500 ml tekutina (voda a ovocný nálev alebo LianaVIT pomaranč)
- 20 g Želatína číra Liana
Ďalej potrebujeme
- džem na potretie korpusu
- okrúhla forma s Ø 24cm
- Piškótový korpus: Vyšľaháme bielky do tuha. V druhej miske vyšľaháme žĺtky s cukrom do peny, postupne pridáme olej, horúcu vodu a dôkladne prešľaháme. Primiešame Cake mix a nakoniec zľahka vmiešame vyšľahané bielky vareškou. Cesto nalejeme do formy vystlanej papierom na pečenie a pečieme pri 170°C približne 20 minút. Druhý korpus upečieme rovnako.
- Plnka: Želatínu necháme napučať vo vode na cca 10 minút. Smotanu na šľahanie vyšľaháme, pridáme jogurt/smotanu, práškový cukor, vanilínový cukor a citrónovú polevu. Nakoniec za stáleho šľahania pri vysokých otáčkach prilejeme zohriatu rozpustenú želatínu.
- Korpus potrieme džemom, nalejeme polovicu plnky, uhladíme stierkou, poukladáme ovocie a položíme druhý korpus. Postup zopakujeme a tortu necháme v chladničke dôkladne stuhnúť na cca 3 hodiny.
- Želatína: Želatínu necháme napučať v 200 ml vody/nálevu 10 minút. Zvyšný nálev zohrejeme do bodu varu, primiešame napučanú želatínu, len veľmi krátko ohrejeme a necháme úplne vychladnúť. Vychladnutú želatínu nalejeme na stuhnutú plnku a necháme aj želatínovú vrstvu dobre stuhnúť v chladničke, ideálne cez noc.
- Ozdobíme podľa fantázie, napr. čerstvým ovocím, mätou.
Pre extra sviežosť a chuť môžete použiť akékoľvek sezónne ovocie podľa vášho výberu – skúste napríklad jahody, marhule, mandarínky, čučoriedky, černice alebo iné obľúbené ovocie. Výsledok bude vždy lahodný!
Piškótový korpus 2 ks
- 2 x 2 ks vajce
- 2 x 50 ml olej
- 2 x 50 ml voda
- 2 x 100 g práškový cukor
- 2 x 100 g Cake mix Liana
Plnka
- 250 ml smotana na šľahanie
- 1100 g hustý biely jogurt alebo kyslá smotana
- 40 g Vanilínový cukor Liana
- 5 PL práškový cukor
- 1 PL Poleva citrónová Liana
- 200 ml voda
- 30 g Želatína číra Liana
- 480 g zavárané broskyne
- 300 g čerstvé alebo mrazené maliny
Želatína
- 500 ml tekutina (voda a ovocný nálev alebo LianaVIT pomaranč)
- 20 g Želatína číra Liana
Ďalej potrebujeme
- džem na potretie korpusu
- okrúhla forma s Ø 24cm
Produkty k receptu