Torta s krémom z mascarpone a tvarohu

Torta s krémom z mascarpone a tvarohu
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    -
    (h:m)
  • Porcie
    -
    (ks)

Ingrediencie

Biely korpus:
7 ks vajce
štipka soli
7 PL cukor kryštálový
3 PL teplá voda
1 PL olej
7 PL hladká múka
½ vrecka Kypriaci prášok do pečiva Liana
 
Kakaový korpus:
7 ks vajce
štipka soli
7 PL cukor kryštálový
3 PL teplá voda
1 PL olej
5 PL hladká múka
2 PL Kakao tmavé Liana
½ vrecka Kypriaci prášok do pečiva Liana
 
Biely krém:
500 ml rastlinná smotana na šľahanie
500 g mascarpone
250 g tvaroh jemný
cukor práškový podľa chuti
mlieko podľa potreby
 
Kakaový krém:
500 ml rastlinná smotana na šľahanie
750 g tvaroh jemný
cukor práškový podľa chuti
300 g Čokoláda Liana 70%, 45%
2 PL Kakao holandské Liana
mlieko podľa potreby
 
Ďalej potrebujeme:
čerstvé ovocie
ovocie v želé
karamelové sušienky

Postup

Biely korpus:
1. Bielky vyšľaháme spolu so štipkou soli na tuhý sneh, postupne zašľaháme cukor, žĺtky, vodu a olej. Ručne vmiešame hladkú múku zmiešanú s kypriacim práškom do pečiva. 
 
2. Vylejeme do formy vystlanej papierom na pečenie a pečieme pri 170°C 45-50 minút.
 
3. Upečený korpus vyberieme z formy, otočíme hore dnom a necháme úplne vychladnúť.
 
Kakaový korpus:
1. Bielky vyšľaháme spolu so štipkou soli na tuhý sneh, postupne zašľaháme cukor, žĺtky, vodu a olej. Ručne vmiešame hladkú múku zmiešanú s kypriacim práškom do pečiva a kakaom.
 
2. Vylejeme do formy vystlanej papierom na pečenie a pečieme pri 170°C 45-50 minút.
 
3. Upečený korpus vyberieme z formy, otočíme hore dnom a necháme úplne vychladnúť.
 
Biely krém:
1. Vyšľaháme rastlinnú smotanu, pridáme mascarpone, tvaroh, cukor a šľaháme do hladka.
 
2. V prípade, že je krém príliš hustý, pridáme pár kvapiek mlieka.
 
Kakaový krém:
1. Rastlinnú smotanu vyšľaháme, pridáme tvaroh a cukor.
 
2. Čokoládu spolu s mliekom roztopíme v mikrovlnnej rúre a prídame do krému.
 
3. Pridáme holandské kakao a dôkladne prešľaháme.
 
4. Tortu plníme pripravenými krémami, ovocím, ovocím v želé alebo sušienkami.
 
5. Zdobíme podľa fantázie.
 
Dobrý tip:
Pre bezlepkovú verziu stačí hladkú múku a kypriaci prášok do pečiva nahradiť Bezlepkovou múčnou zmesou Cake mix.
 
 
 
 
 
 
 

Produkty k receptu

Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa LIANA GOLIAŠ s.r.o.
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.