Bezlepkový ovocný trifle
Korpus:
Potrebujeme na 1 korpus (na prípravu budeme potrebovať 2 ks)
- 50 g Liana Cake Mix
- 1/2 ČL kypriaceho prášku
- 2 PL oleja alebo rozpusteného masla
- 1 PL mlieka
- 1 vajce (L)
- 2 PL kopcovité kryštálového cukru
korpus dochutíme podľa preferencií 1/2 PL instantnej kávy alebo 1/2 ČL pravej mletej vanilky Liana
Krém:
- 1 ks Liana Zlatý krém
- 600 ml mlieka
- 3 PL kryštálového cukru
- 250 g mascarpone
- 180 ml 40% smotany na šľahanie
- 250 ml 33% smotany na šľahanie
- 1 balenie Liana vanilkový cukor
Ovocná zložka:
- 500 g ovocia (lesná zmes – ja som použila domáce ríbezle, maliny, čučoriedky)
- trochu vody aby sa nám zmes nepripálila
- 2 PL kryštálového cukru (ale pokojne pridajte, ak máte kyslé ovocie)
- 1 ks Liana Zlatý krém
- 200 ml vody
Malinové želé kocky:
- 1 balenie Liana VIT malina (nápoj v prášku)
- 500 ml vody
- 1 ks Liana Želatína potravinárska číra
Ak nechcete použiť šumienku, pokojne použite 200 ml malinovej šťavy a 300 ml vody + cukor.
Vanilkový krém:
O deň skôr si pripravíme puding. Zmiešame mlieko, zlatý krém a cukor ešte za studena a uvaríme puding. Prenesieme do misky a prikryjeme potravinovou fóliou a necháme vychladiť. Druhý deň si puding predšľaháme. Následne necháme miešať šľahačky, cukor a mascarpone do polotuhého krému. Pridáme puding a naplno pustíme šľahanie krému do tuhšej konzistencie. Odložíme do chladničky.
Ovocná zložka:
Ovocie čerstvé, alebo mrazené si zahrejeme. Môžeme pridať trochu vody (max do 100 ml), aby nám ovocie neprihorelo. Medzitým zmiešame vodu, zlatý krém, cukor. Poriadne premiešame a zalejeme ovocie. Uvaríme ovocný gél. Ten prenesieme do nádoby, prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme vychladiť.
Korpus:
Korpus na tento koláč je špeciálny – bude pečený v mikrovlnke. Preto si pripravíme dve misky. Najprv si upečieme jeden korpus, potom druhý. Ja som pripravila 2 varianty – kávový a druhý vanilkový. Podľa toho, komu je určený – niekto nechce dávať kávové zákusky deťom, preto aj vanilková varianta. Všetky suroviny si dáme do misky, dobre premiešame, boky jemne očistíme. Mikrovlnku nastavíme na maximálny výkon a pečieme 3 minúty. Následne upečieme v druhej miske druhý korpus. Necháme vychladiť, potom korpus namrvíme.
Kompletizácia:
Použijeme nádobu s priemerom maximálne 23 cm. Na dno nastriekame krém, následne poukladáme korpus, potom ovocná vrstva, vanilkový krém, korpus, ovocná vrstva a vanilkový krém. Želatínu vytiahneme z chladničky a narežeme na kocky. Tie naukladáme na vrch spolu s čerstvým ovocím.
TIP:
Do ovocnej zložky môžete pridať aj trochu rumu – krásne to zvýrazní chuť.
Korpus:
Potrebujeme na 1 korpus (na prípravu budeme potrebovať 2 ks)
- 50 g Liana Cake Mix
- 1/2 ČL kypriaceho prášku
- 2 PL oleja alebo rozpusteného masla
- 1 PL mlieka
- 1 vajce (L)
- 2 PL kopcovité kryštálového cukru
korpus dochutíme podľa preferencií 1/2 PL instantnej kávy alebo 1/2 ČL pravej mletej vanilky Liana
Krém:
- 1 ks Liana Zlatý krém
- 600 ml mlieka
- 3 PL kryštálového cukru
- 250 g mascarpone
- 180 ml 40% smotany na šľahanie
- 250 ml 33% smotany na šľahanie
- 1 balenie Liana vanilkový cukor
Ovocná zložka:
- 500 g ovocia (lesná zmes – ja som použila domáce ríbezle, maliny, čučoriedky)
- trochu vody aby sa nám zmes nepripálila
- 2 PL kryštálového cukru (ale pokojne pridajte, ak máte kyslé ovocie)
- 1 ks Liana Zlatý krém
- 200 ml vody
Malinové želé kocky:
- 1 balenie Liana VIT malina (nápoj v prášku)
- 500 ml vody
- 1 ks Liana Želatína potravinárska číra
Ak nechcete použiť šumienku, pokojne použite 200 ml malinovej šťavy a 300 ml vody + cukor.
Produkty k receptu