Bezlepkový ovocný trifle

Trvanie: 1:10+ chladenie (h:m) Porcie: 15-18 (ks)
Letné dni si pýtajú ľahké, ovocné a trošku netradičné dezerty. Janka, ktorú poznáte zo šou Pečie celé Slovensko 4, pre vás pripravila originálny Trifle – vrstvený dezert anglického pôvodu vo veľkom pohári, ktorý je pastvou pre oči aj chuťové bunky.
Ingrediencie

Korpus:
Potrebujeme na 1 korpus (na prípravu budeme potrebovať 2 ks)

  • 50 g Liana Cake Mix
  • 1/2 ČL kypriaceho prášku
  • 2 PL oleja alebo rozpusteného masla
  • 1 PL mlieka
  • 1 vajce (L)
  • 2 PL kopcovité kryštálového cukru


korpus dochutíme podľa preferencií 1/2 PL instantnej kávy alebo 1/2 ČL pravej mletej vanilky Liana

Krém:


Ovocná zložka:

  • 500 g ovocia (lesná zmes – ja som použila domáce ríbezle, maliny, čučoriedky)
  • trochu vody aby sa nám zmes nepripálila
  • 2 PL kryštálového cukru (ale pokojne pridajte, ak máte kyslé ovocie)
  • 1 ks Liana Zlatý krém
  • 200 ml vody


Malinové želé kocky:


Ak nechcete použiť šumienku, pokojne použite 200 ml malinovej šťavy a 300 ml vody + cukor.

Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku

Vanilkový krém:
O deň skôr si pripravíme puding. Zmiešame mlieko, zlatý krém a cukor ešte za studena a uvaríme puding. Prenesieme do misky a prikryjeme potravinovou fóliou a necháme vychladiť. Druhý deň si puding predšľaháme. Následne necháme miešať šľahačky, cukor a mascarpone do polotuhého krému. Pridáme puding a naplno pustíme šľahanie krému do tuhšej konzistencie. Odložíme do chladničky.

Ovocná zložka:
Ovocie čerstvé, alebo mrazené si zahrejeme. Môžeme pridať trochu vody (max do 100 ml), aby nám ovocie neprihorelo. Medzitým zmiešame vodu, zlatý krém, cukor. Poriadne premiešame a zalejeme ovocie. Uvaríme ovocný gél. Ten prenesieme do nádoby, prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme vychladiť.

Korpus:
Korpus na tento koláč je špeciálny – bude pečený v mikrovlnke. Preto si pripravíme dve misky. Najprv si upečieme jeden korpus, potom druhý. Ja som pripravila 2 varianty – kávový a druhý vanilkový. Podľa toho, komu je určený – niekto nechce dávať kávové zákusky deťom, preto aj vanilková varianta. Všetky suroviny si dáme do misky, dobre premiešame, boky jemne očistíme. Mikrovlnku nastavíme na maximálny výkon a pečieme 3 minúty. Následne upečieme v druhej miske druhý korpus. Necháme vychladiť, potom korpus namrvíme.

Kompletizácia:
Použijeme nádobu s priemerom maximálne 23 cm. Na dno nastriekame krém, následne poukladáme korpus, potom ovocná vrstva, vanilkový krém, korpus, ovocná vrstva a vanilkový krém. Želatínu vytiahneme z chladničky a narežeme na kocky. Tie naukladáme na vrch spolu s čerstvým ovocím.

TIP:
Do ovocnej zložky môžete pridať aj trochu rumu – krásne to zvýrazní chuť.

Pridať hodnotenie
* * *
Ingrediencie

Korpus:
Potrebujeme na 1 korpus (na prípravu budeme potrebovať 2 ks)

  • 50 g Liana Cake Mix
  • 1/2 ČL kypriaceho prášku
  • 2 PL oleja alebo rozpusteného masla
  • 1 PL mlieka
  • 1 vajce (L)
  • 2 PL kopcovité kryštálového cukru


korpus dochutíme podľa preferencií 1/2 PL instantnej kávy alebo 1/2 ČL pravej mletej vanilky Liana

Krém:


Ovocná zložka:

  • 500 g ovocia (lesná zmes – ja som použila domáce ríbezle, maliny, čučoriedky)
  • trochu vody aby sa nám zmes nepripálila
  • 2 PL kryštálového cukru (ale pokojne pridajte, ak máte kyslé ovocie)
  • 1 ks Liana Zlatý krém
  • 200 ml vody


Malinové želé kocky:


Ak nechcete použiť šumienku, pokojne použite 200 ml malinovej šťavy a 300 ml vody + cukor.

Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku

Produkty k receptu
Newsletter

Máte záujem vedieť ako prvý o našich akciách, novinkách a receptoch?

Táto webová lokalita používa súbory cookie na zlepšenie používateľskej skúsenosti. Používaním našej webovej lokality vyjadrujete súhlas s používaním všetkých súborov cookie v súlade s našimi zásadami používania súborov cookie. Prečítať viac

Súbory cookie sú malé textové súbory, ktoré do vášho počítača umiestňujú vami navštívené webové lokality. Webové lokality používajú súbory cookie na uľahčenie efektívnej navigácie a vykonania určitých funkcií používateľom. Súbory cookie, ktoré sú potrebné na správne fungovanie webovej lokality, možno nastaviť bez vášho súhlasu. Všetky ostatné súbory cookie musia byť pred nastavením v prehliadači schválené. Svoj súhlas s používaním súborov cookie môžete kedykoľvek zmeniť na tejto stránke.