Bezlepkový ovocný koláč so želatínou

Trvanie: 5:00 (h:m) Porcie: 16-20 (ks)
Pali upiekol svieži letný koláč plný ovocia, jemného krému a lesklej bazovej želé vrstvy – samozrejme bez lepku!
Ingrediencie

Piškótové cesto:
• 3 vajcia (izbovej teploty)
• 120 g kryštálového cukru
• 10 g Liana Vanilkový cukor
• 37 ml oleja
• 122 ml vlažného mlieka
• 173 g Liana Cake mix
• Kôra z 1 citróna

Smotanová náplň:
• 220 g šľahačkovej smotany
•225 g kyslej smotany, ideálne čo najtučnejšej 20% a viac
• 52 g kryštálového cukru
• 10 g Liana želatína potravinárska číra + 50 g studenej vody

Bazová želatína na potretie ovocia:
• Cca. 500 g čerstvého ovocia
(pozor na kiwi, alebo ananás – tieto druhy ovocia želatínu rozpúšťajú)
• 450 ml studenej vody
• 100 ml bazového alebo iného sirupu
• 15 g Liana želatína potravinárska číra + 75 g pripravenej vody so sirupom

Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku
  1. Vajíčka oddelíme na žĺtky a bielky, k žĺtkom pridáme ¼ z množstva cukru, citrónovú kôru a vanilkový cukor a vyšľaháme do peny, následne prišľaháme olej a už len ručne metličkou primiešame vlažné mlieko a preosiaty Liana Cake mix. Vymiešame do hladka. Bielka so zvyšným cukrom vyšľaháme do pevného snehu, ten zapracujeme do základnej hmoty jemne stierkou, na 3-krát. Zmes prenesieme do ráfika 20x30 cm. Na spodok použijeme papier na pečenie. Pečieme na 170°C na programe ventilátor približne 15-20 minút. Necháme vychladnúť. Po vychladnutí orežeme do bokov formy/ ráfika. (Korpus si prenesieme na pevnú podložku a necháme ho obrezaný v ráfiku).
  2. Do malej misky si nasypeme želatínu a pridáme 50g studenej vody, rozmiešame a dáme do chladničky napučať. Zo zvyšných ingrediencií si vyšľaháme krém. Napučanú želatínu, ktorá je na dotyk pevná (absorbovala všetku vodu) lyžičkou rozkúskujeme na menšie kúsky a vo väčšej miske ju roztopíme v mikrovlnke. Pozor len v pár sekundových intervaloch, aby bola číra a teplá, takto pripravená želatína nesmie zovrieť, inak stratí svoju želírujúcu schopnosť. Do teplej želatíny pridáme väčšiu lyžicu krému, rozmiešame a pridáme do misy k zvyšnému krému. Pracujeme rýchlo, zmes rozmiešame metličkou, aby bola hladká bez hrudiek. Takýto krém nanesieme na korpus, rozotrieme a dáme zachladiť.
  3. Želatínu zalejeme pripravenou zmesou vody a bazového sirupu, necháme rovnako napučať v chladničke. Na vrstvu krému poukladáme ovocie a dáme zachladiť. Pripravenú želatínu rozpustíme v miske, pridáme časť bazovej vody, rozmiešame a prelejeme k zvyšku bazovej vody. Nalievame cez lyžicu na vrch ovocia, kým ho nepokryjeme. Necháme poriadne zachladiť. Po zachladení nakrájame na ľubovoľný tvar a užívame si dezert.
Pridať hodnotenie
* * *
Ingrediencie

Piškótové cesto:
• 3 vajcia (izbovej teploty)
• 120 g kryštálového cukru
• 10 g Liana Vanilkový cukor
• 37 ml oleja
• 122 ml vlažného mlieka
• 173 g Liana Cake mix
• Kôra z 1 citróna

Smotanová náplň:
• 220 g šľahačkovej smotany
•225 g kyslej smotany, ideálne čo najtučnejšej 20% a viac
• 52 g kryštálového cukru
• 10 g Liana želatína potravinárska číra + 50 g studenej vody

Bazová želatína na potretie ovocia:
• Cca. 500 g čerstvého ovocia
(pozor na kiwi, alebo ananás – tieto druhy ovocia želatínu rozpúšťajú)
• 450 ml studenej vody
• 100 ml bazového alebo iného sirupu
• 15 g Liana želatína potravinárska číra + 75 g pripravenej vody so sirupom

Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku

Produkty k receptu
Newsletter

Máte záujem vedieť ako prvý o našich akciách, novinkách a receptoch?

Táto webová lokalita používa súbory cookie na zlepšenie používateľskej skúsenosti. Používaním našej webovej lokality vyjadrujete súhlas s používaním všetkých súborov cookie v súlade s našimi zásadami používania súborov cookie. Prečítať viac

Súbory cookie sú malé textové súbory, ktoré do vášho počítača umiestňujú vami navštívené webové lokality. Webové lokality používajú súbory cookie na uľahčenie efektívnej navigácie a vykonania určitých funkcií používateľom. Súbory cookie, ktoré sú potrebné na správne fungovanie webovej lokality, možno nastaviť bez vášho súhlasu. Všetky ostatné súbory cookie musia byť pred nastavením v prehliadači schválené. Svoj súhlas s používaním súborov cookie môžete kedykoľvek zmeniť na tejto stránke.