Bezlepkový malinovo-smotanový zákusok so želatínou

  • Jednoduchý malinovo-smotanový zákusok so želatínou, ktorý najlepšie chutí v horúci letný deň.
Bezlepkový malinovo-smotanový zákusok so želatínou
  • 100
    hodnotenie
  • Trvanie
    -
    (h:m)
  • Porcie
    -
    (ks)

Ingrediencie

Cesto:
4 ks vajce
160 g cukor kryštálový 
50 ml olej
150 ml vlažná voda
230 g Cake mix Liana
 
Smotanová želatína:
150 ml studené mlieko
1 vrecko Želatína potravinárska číra Liana
250 ml smotana na šľahanie
400-500 g kyslá smotana
cukor práškový podľa chuti
 
Želatína:
600 ml voda
1 vrecko Želatína potravinárska číra Liana
1 vrecko LianaVIT malina
 
Ďalej potrebujeme:
maliny

Postup

1. Bielky vyšľaháme do tuha, postupne pridávame kryštálový cukor, žĺtky, olej a vodu.
 
2. Ručne vmiešame Cake mix a vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie.
 
3. Pečieme na 170°C 15-20 minút. Necháme úplne vychladnúť.
 
4. Želatínu necháme napučať v mlieku.
 
5. Vyšľaháme smotanu na šľahanie, do ktorej pridáme kyslú smotanu.
 
6. Napučanú želatínu rozpustíme v mikrovlnnej rúre a za stáleho šľahania pridáme k smotane.
 
7. Dosladíme podľa chuti a vylejeme na vychladnutý korpus.
 
8. Necháme stuhnúť v chladničke.
 
9. Druhú želatínu necháme napučať v 100 ml vody a vo zvyšnej vode rozmiešame LianaVIT.
 
10. Maliny poukladáme na stuhnutú smotanu. 
 
11. Želatínu rozpustenú v mikrovlnnej rúre zmiešame s LianaVITOM. Počkáme, kým spadne pena a vylejem na koláč. 
 
12. Necháme v chladničke stuhnúť.

Produkty k receptu

Čo si myslíte o tomto recepte?

100
Počet hodnotení: 1
Používaním stránok prevádzkovateľa LIANA GOLIAŠ s.r.o.
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.