Bezlepkový želatínový koláč s roládou
Roláda
- podľa nášho receptu
Kakaová piškóta
- 3 vajcia
- 3 lyžice Cake mix Liana
- 3 lyžice práškový cukor
- 2 lyžice Kakao tmavé Liana
Želatína
- 400 ml voda
- 1 ks Želatína jahoda, višňa alebo čučoriedka Liana
- 4 lyžice cukor
Plnka
- 250g tvaroh jemný
- 2 ks kyslá smotana
- 2 ks ovocný jogurt
- 1 ks Želatína číra Liana
- 50 ml voda
- 5 lyžíc práškový cukor
1. Želatínu Liana zmiešame s cukrom a vodou. Necháme napučať cca 10 minút. Následne zahrejeme v mikrovlnnej rúre alebo nad parou do rozpustenia kryštálikov. Vylejeme na plech vystlaný alobalom. Dáme do chladničky stuhnúť.
2. Následne podľa receptu na Bezlepkovú roládu pripravíme túto roládu.
3. Upečieme kakaovú piškótu. Žĺtky vyšľaháme s cukrom, zľahka prišľaháme múku zmiešanú s kakaom tmavým Liana. Nakoniec vareškou vmiešame vyšľahaný sneh z bielkov. Upečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie pri teplote cca 180°C 15-20 minút. Necháme vychladnúť.
4. Roládu pokrájame na kolieska a ukladáme na stuhnutú želatínu.
5. Želatínu číru Liana dáme napučať do asi 50 ml vody na 5 minút. V druhej nádobe zmiešame tvaroh, kyslú smotanu, jogurty a cca 5 lyžíc práškového cukru. Napučanú želatínu zahrejeme v mikrovlnnej rúre do rozpustenia a ihneď zašľaháme elektrickým šľahačom do pripravenej masy. Podľa chuti plnku ešte dosladíme. Vylejeme na uložené rolády.
6. Navrch uložíme kakaovú piškótu. Necháme v chlade cca 2 hodiny stuhnúť. Následne preklopíme celý koláč pomocou druhého plechu na opačnú stranu. Môžeme podávať.
Dobrý tip:
Bezlepkovú roládu pripravíme podľa nášho receptu https://www.lianasro.sk/nase-recepty/bezlepkova-rolada
Roláda
- podľa nášho receptu
Kakaová piškóta
- 3 vajcia
- 3 lyžice Cake mix Liana
- 3 lyžice práškový cukor
- 2 lyžice Kakao tmavé Liana
Želatína
- 400 ml voda
- 1 ks Želatína jahoda, višňa alebo čučoriedka Liana
- 4 lyžice cukor
Plnka
- 250g tvaroh jemný
- 2 ks kyslá smotana
- 2 ks ovocný jogurt
- 1 ks Želatína číra Liana
- 50 ml voda
- 5 lyžíc práškový cukor
Produkty k receptu