Bezlepkový Jožkin rez zo show Pečie celé Slovensko

Trvanie: 1:30 (h:m) Porcie: 12-16 (ks)
Už čoskoro nám začne nová séria najsladšej šou Pečie celé Slovensko. Veľmi sa teším na nových súťažiacich a nové výzvy. Keď si ja zaspomínam na tie technické výzvy, zrejme pre mňa bola najťažšia, zároveň najzaujímavejšia semifinálová, pri ktorej sme len z ochutnávania zostavili zákusok – Výzva bez receptu. Tento zákusok vymyslela Jožka Zaukolcová a podľa nej je aj pomenovaný – Jožkin rez. Keď som ho ochutnala, vedela som, že raz musí prísť ten deň, keď ho prerobím do bezlepkovej verzie a zjem polovicu plechu, lebo je fantastický. :D
Ingrediencie
Bezlepkový vanilkový korpus
Maslový krém s lieskovo-orieškovou grilážou
Oriešková griláž
  • 80 g lieskových orieškov
  • 160 g kryštálového cukru
Jahodový džem s bazalkou
Na dokončenie
  • 600 g smotany na šľahanie 40 %
Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku
  1. Krém - 2/3 mlieka, kryštálový cukor dáme variť. V zvyšnom mlieku rozmiešame vanilkový cukor a Zlatý krém. Uvaríme puding, ktorý prikryjeme potravinovou fóliou a dáme schladiť. Schladený puding si prešľaháme. Následne dobre vyšľaháme maslo a až potom pridáme puding, Vyšľahaním nám vznikne hladký krém, ktorý dochutíme rumom a zomletou lieskovo orieškovou grilážou.
  2. Griláž - Cukor rozpustíme na karamel a na tenko vylejeme natenko na papier na pečenie. Necháme vychladiť. Lieskové orechy opražíme a olúpeme. Do sekacieho stroja nalámeme karamel a vysypeme oriešky. Všetko premixujeme. Vznikne nám drobivá griláž.
  3. Jahodový džem s bazalkou - Mrazené jahody zmiešame so Želírkou, kryštálovým cukrom a uvaríme džem. Vodu zmiešame s citrónovou polevou a nasekanou bazalkou. Vylejeme do džemu, povaríme minútu a potom celý džem rozmixujeme tyčovým mixérom a necháme vychladiť.
  4. Vanilkový bezlepkový korpus – Bielka vyšľaháme na pevný sneh spolu s cukrom. Preosejeme bezlepkovú múku Liana Cake mix. Do bielkov zapracujeme stierkou jemne múku, žĺtka a olej. Vznikne nám hustá žlta pena. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie s rozmermi 30x23 cm . Pečieme pri teplote 180´C, 30 minút.
  5. Kompletizácia - Z korpusu odstránime vrchnú jemnú vrstvu a obrežeme boky aby sme mali rovné strany a vedeli korpus obložiť ráfikom. Následne natrieme korpus džemom, potom krémom a na záver vyšľaháme šľahačku a 300g natrieme, zbytok nastriekame v podobe kopčekov. Vrch dozdobíme grilážou.
Pridať hodnotenie
* * *
Ingrediencie
Bezlepkový vanilkový korpus
Maslový krém s lieskovo-orieškovou grilážou
Oriešková griláž
  • 80 g lieskových orieškov
  • 160 g kryštálového cukru
Jahodový džem s bazalkou
Na dokončenie
  • 600 g smotany na šľahanie 40 %
Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku

Produkty k receptu
Newsletter

Máte záujem vedieť ako prvý o našich akciách, novinkách a receptoch?

Táto webová lokalita používa súbory cookie na zlepšenie používateľskej skúsenosti. Používaním našej webovej lokality vyjadrujete súhlas s používaním všetkých súborov cookie v súlade s našimi zásadami používania súborov cookie. Prečítať viac

Súbory cookie sú malé textové súbory, ktoré do vášho počítača umiestňujú vami navštívené webové lokality. Webové lokality používajú súbory cookie na uľahčenie efektívnej navigácie a vykonania určitých funkcií používateľom. Súbory cookie, ktoré sú potrebné na správne fungovanie webovej lokality, možno nastaviť bez vášho súhlasu. Všetky ostatné súbory cookie musia byť pred nastavením v prehliadači schválené. Svoj súhlas s používaním súborov cookie môžete kedykoľvek zmeniť na tejto stránke.