Bezlepkový rebarborovo-jahodový koláč
Cesto
- 200 g zmäknuté maslo
- 200 g práškový cukor
- 20 g Vanilínový cukor Liana
- 250 g Cake mix Liana
- 4 ks vajce
- 2 PL mlieko
- štipka soli
→ forma s rozmerom 35 x 25 cm
Ovocná plnka
- 500 g rebarbora
- 500 g jahody
- 5-8 PL kryštálový cukor
- 20 g Škoricový cukor Liana
- 1/2 KL Pravá Vanilka Liana
Bielkový sneh
- 4 ks bielok
- štipka soli
- 200 g kryštálový cukor
- Ovocná plnka: Rebarboru očistíme, nakrájame na menšie kúsky a premiešame s kryštálovým a škoricovým cukrom. Umyté jahody nakrájame a premiešame s Pravou Vanilkou Liana. Takto pripravené ovocie necháme odstáť.
- Cesto: 4 bielky prešľaháme so štipkou soli na tuhý sneh. Zmäknuté maslo vymiešame s práškovým a vanilínovým cukrom. Postupne pridáme Cake mix, mlieko, polovicu snehu a premiešame. Prešľaháme mixérom na nízkych otáčkach, pridáme žĺtky a nakoniec zľahka primiešame zvyšnú časť snehu.
- Cesto rovnomerne rozotrieme do vymastenej formy a dáme zapiecť na 8-10 minút pri 175°C.
- Na predpečené cesto nanesieme rebarboru a jahody. Dáme zapiecť na 10 minút pri 175°C.
- Bielkový sneh: Medzitým si pripravíme vrchnú vrstvu. 4 bielky so štipkou soli prešľaháme. Pridáme kryštálový cukor a vyšľaháme do pevného lesklého snehu.
- Na predpečený koláč navrstvíme vyšľahaný sneh a uhladíme. Pečieme do zlatista 10-15 minút pri 175°C.
- Necháme vychladnúť. Môžeme dozdobiť podľa fantázie napr. jahodami, mätou.
Cesto
- 200 g zmäknuté maslo
- 200 g práškový cukor
- 20 g Vanilínový cukor Liana
- 250 g Cake mix Liana
- 4 ks vajce
- 2 PL mlieko
- štipka soli
→ forma s rozmerom 35 x 25 cm
Ovocná plnka
- 500 g rebarbora
- 500 g jahody
- 5-8 PL kryštálový cukor
- 20 g Škoricový cukor Liana
- 1/2 KL Pravá Vanilka Liana
Bielkový sneh
- 4 ks bielok
- štipka soli
- 200 g kryštálový cukor
Produkty k receptu