Bezlepkový rebarborovo-jahodový koláč
play

Bezlepkový rebarborovo-jahodový koláč

Trvanie: 1:00 (h:m) Porcie: 18 (ks)
Leto je tu a s ním aj bohatá úroda čerstvých, šťavnatých ingrediencií! Objavte jedinečnú chuť nášho rebarborovo-jahodového koláča, ktorý prinesie slnečné lúče priamo na váš tanier. Táto zdravá pochúťka obsahuje množstvo vitamínov a antioxidantov, ktoré podporia vaše zdravie. Predstavte si kombináciu sviežej rebarbory a sladkých jahôd zaliatych v lahodnom, zlatistom ceste. Tento koláč je ideálny na rodinné stretnutia, záhradné oslavy alebo len tak na popoludňajšiu maškrtu.
Ingrediencie

Cesto

Ovocná plnka

Bielkový sneh

  • 4 ks bielok
  • štipka soli
  • 200 g kryštálový cukor
Tovar do košíka Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku
  1. Ovocná plnka: Rebarboru očistíme, nakrájame na menšie kúsky a premiešame s kryštálovým a škoricovým cukrom. Umyté jahody nakrájame a premiešame s Pravou Vanilkou Liana. Takto pripravené ovocie necháme odstáť. 
  2. Cesto: 4 bielky prešľaháme so štipkou soli na tuhý sneh. Zmäknuté maslo vymiešame s práškovým a vanilínovým cukrom. Postupne pridáme Cake mix, mlieko, polovicu snehu a premiešame. Prešľaháme mixérom na nízkych otáčkach, pridáme žĺtky a nakoniec zľahka primiešame zvyšnú časť snehu.
  3. Cesto rovnomerne rozotrieme do vymastenej formy a dáme zapiecť na 8-10 minút pri 175°C.
  4. Na predpečené cesto nanesieme rebarboru a jahody. Dáme zapiecť na 10 minút pri 175°C. 
  5. Bielkový sneh: Medzitým si pripravíme vrchnú vrstvu. 4 bielky so štipkou soli prešľaháme. Pridáme kryštálový cukor a vyšľaháme do pevného lesklého snehu.
  6. Na predpečený koláč navrstvíme vyšľahaný sneh a uhladíme. Pečieme do zlatista 10-15 minút pri 175°C.
  7. Necháme vychladnúť. Môžeme dozdobiť podľa fantázie napr. jahodami, mätou.
Pridať hodnotenie
* * *
Ingrediencie

Cesto

Ovocná plnka

Bielkový sneh

  • 4 ks bielok
  • štipka soli
  • 200 g kryštálový cukor
Tovar do košíka Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku

Produkty k receptu
Newsletter

Máte záujem vedieť ako prvý o našich akciách, novinkách a receptoch?

Táto webová lokalita používa súbory cookie na zlepšenie používateľskej skúsenosti. Používaním našej webovej lokality vyjadrujete súhlas s používaním všetkých súborov cookie v súlade s našimi zásadami používania súborov cookie. Prečítať viac

Súbory cookie sú malé textové súbory, ktoré do vášho počítača umiestňujú vami navštívené webové lokality. Webové lokality používajú súbory cookie na uľahčenie efektívnej navigácie a vykonania určitých funkcií používateľom. Súbory cookie, ktoré sú potrebné na správne fungovanie webovej lokality, možno nastaviť bez vášho súhlasu. Všetky ostatné súbory cookie musia byť pred nastavením v prehliadači schválené. Svoj súhlas s používaním súborov cookie môžete kedykoľvek zmeniť na tejto stránke.


Prijať nevyhnutné