Bezlepková rebarborová torta s jahodovým džemom
Ingrediencie
Cesto:
3 ks vajcia
230 g Cake mix Liana
10 g Kakao tmavé Liana Exclusive
90 g olej
90 g mlieko
140 g práškový cukor
1 ks Vanilínový cukor Liana
Plnka:
250 g tvaroh
50 g maslo
400 ml mlieko
5 PL kryštálový cukor
1 ks Zlatý krém Liana
1 ks Vanilínový cukor Liana
1 ks Želatína číra Liana
Ďalšie suroviny:
300 g očistená rebarbora
3 PL kryštálový cukor
1 KL škorica mletá
100 g jahodový džem
3 ks vajcia
230 g Cake mix Liana
10 g Kakao tmavé Liana Exclusive
90 g olej
90 g mlieko
140 g práškový cukor
1 ks Vanilínový cukor Liana
Plnka:
250 g tvaroh
50 g maslo
400 ml mlieko
5 PL kryštálový cukor
1 ks Zlatý krém Liana
1 ks Vanilínový cukor Liana
1 ks Želatína číra Liana
Ďalšie suroviny:
300 g očistená rebarbora
3 PL kryštálový cukor
1 KL škorica mletá
100 g jahodový džem

Postup
- 1. Očistenú rebarboru posypeme cukrom, pridáme škoricu a necháme odstáť.
- 2. Zmixujeme žĺtky s cukrom, pridáme olej, mlieko a mixujeme ešte cca 10 minút.
- 3. Vyšľaháme sneh z bielkov.
- 4. Do žĺtkovej masy ručne pridáme Cake mix zmiešanú s kakaom tmavým a nakoniec sneh.
- 5. Vylejeme do tortovej formy, ktorej dno vystelieme papierom na pečenie (26cm).
- 6. Poukladáme rebarboru a dáme piecť na 180°C 35-40 minút.
- 7. Upečený koláč rozrežeme na dve polovice a spodný kruh natrieme jahodovým džemom a položíme druhý kruh s rebarborou. Polejeme šťavou z rebarbory.
- 8. Navrstvíme plnku, dáme schladiť a ozdobíme kakaom.
Postup plnka:
- 1. Mlieko, cukor a Zlatý krém uvaríme na kašu.
- 2. Odstavíme z ohňa a do horúceho vmiešame tvaroh, maslo a napučanú želatínu pripravenú podľa návodu na obale.
- 3. Vylejeme na koláč a necháme vychladnúť.