Bezlepkový rebarborový koláč so snehom
- 220 g Bakery mix Liana
- 250 ml mlieko
- 120 g maslo
- 6 ks vajcia
- ½ kocky droždie
- 3 - 4 stonky rebarbora
- 1 vrecko Vanilínový cukor Liana
- 6 PL cukor práškový
- 1 PL cukor kryštálový
Ďalej potrebujeme
- maslo na vymastenie plechu
- ryžová múka Liana na vysypanie plechu
- Do vlažného mlieka rozdrobíme droždie a pridáme lyžicu kryštálového cukru. Kvások necháme vzísť cca 10 minút.
- Bielky a žĺtky oddelíme. K žĺtkom pridáme maslo a dobre rozmiešame. Ďalej pridáme nakysnutý kvások z droždia, Bakery mix a vypracujeme cesto. Plech vymastíme a vysypeme ryžovou múkou. Cesto rovnomerne rozotrieme po celom plechu a necháme kysnúť 45 minút.
- Očistenú rebarboru nakrájame na malé kúsky, poukladáme na nakysnuté cesto a necháme podkysnúť 10 - 15 minút. Posypeme Vanilínovým cukrom a dáme upiecť do vyhriatej rúry pri 180°C cca 15 minút.
- Bielky vyšľaháme s práškovým cukrom do tuha. Po 15-tich minútach koláč vyberieme, natrieme sneh a necháme zapiecť ešte cca 7 minút.
- Rúru prepneme na spodný ohrev a dopečieme 15 minút.
- 220 g Bakery mix Liana
- 250 ml mlieko
- 120 g maslo
- 6 ks vajcia
- ½ kocky droždie
- 3 - 4 stonky rebarbora
- 1 vrecko Vanilínový cukor Liana
- 6 PL cukor práškový
- 1 PL cukor kryštálový
Ďalej potrebujeme
- maslo na vymastenie plechu
- ryžová múka Liana na vysypanie plechu
Produkty k receptu