Bezlepkový rebarborový koláč so snehom
Ingrediencie
220 g Bakery mix Liana
250 ml mlieko
120 g maslo
6 ks vajcia
½ kocky droždie
3 - 4 stonky rebarbora
1 vrecko Vanilínový cukor Liana
6 PL cukor práškový
1 PL cukor kryštálový
Ďalej potrebujeme:
maslo na vymastenie plechu
ryžová múka Liana na vysypanie plechu
Postup
1. Do vlažného mlieka rozdrobíme droždie a pridáme lyžicu kryštálového cukru. Kvások necháme vzísť cca 10 minút.
2. Bielky a žĺtky oddelíme. K žĺtkom pridáme maslo a dobre rozmiešame. Ďalej pridáme nakysnutý kvások z droždia, Bakery mix a vypracujeme cesto. Plech vymastíme a vysypeme ryžovou múkou. Cesto rovnomerne rozotrieme po celom plechu a necháme kysnúť 45 minút.
3. Očistenú rebarboru nakrájame na malé kúsky, poukladáme na nakysnuté cesto a necháme podkysnúť 10 - 15 minút. Posypeme Vanilínovým cukrom a dáme upiecť do vyhriatej rúry pri 180°C cca 15 minút.
4. Bielky vyšľaháme s práškovým cukrom do tuha. Po 15-tich minútach koláč vyberieme, natrieme sneh a necháme zapiecť ešte cca 7 minút.
5. Rúru prepneme na spodný ohrev a dopečieme 15 minút.