Bezlepkový rebarborový koláč s jemným vanilkovým krémom
Piškóta
- 5 ks vajcia
- 150 g Cake mix Liana
- 150 g práškový cukor
- 3 lyžice vlažná voda
Rebarbora
- 3-4 stonky rebarbory
- 40 g Vanilínový cukor Liana
- 20 g Škoricový cukor Liana
Vanilkový krém
- 800 ml mlieko
- 2 vrecká Zlatý krém Liana
- 1 PL Universal mix Liana
- 40 g kryštálový cukor
- 100 g práškový cukor
- 200 g zmäknuté maslo
Čokoládová poleva
- 150 g Čokoláda Liana 70%
- 20 g stužený tuk
- 1 PL olej
Ďalej potrebujeme
- Čokotransfer
- kryštálový cukor
- Ošúpanú rebarboru nakrájame na kolieska, zmiešame s vanilínovým a škoricovým cukrom. Plech vyložíme papierom na pečenie a rozložíme naň rebarboru.
- Vyšľaháme tuhý sneh z bielkov. V druhej nádobe vyšľaháme žĺtky s cukrom do peny, postupne pridávame vodu. Zmes Cake mix po lyžiciach zapracujeme do žĺtkovej masy. Nakoniec zľahka vmiešame vyšľahaný sneh z bielkov. Cesto rovnomerne nalejeme na rebarboru a upečieme v rúre na 175°C 25 minút.
- Uvaríme puding z mlieka, Zlatého krému, Universal mixu a kryštálového cukru. Zľahka posypeme kryštálovým cukrom, prikryjeme fóliou a necháme vychladnúť. Zmäknuté maslo vymiešame s práškovým cukrom do peny a prišľaháme vychladnutý puding.
- Upečený a vychladnutý koláč preklopíme na druhý plech. Odstránime papier na pečenie. Natrieme vanilkový krém. Polejeme čokoládovou polevou. My sme použili aj dekoračnú fóliu na čokoládu. Dáme do chladničky stuhnúť.
Piškóta
- 5 ks vajcia
- 150 g Cake mix Liana
- 150 g práškový cukor
- 3 lyžice vlažná voda
Rebarbora
- 3-4 stonky rebarbory
- 40 g Vanilínový cukor Liana
- 20 g Škoricový cukor Liana
Vanilkový krém
- 800 ml mlieko
- 2 vrecká Zlatý krém Liana
- 1 PL Universal mix Liana
- 40 g kryštálový cukor
- 100 g práškový cukor
- 200 g zmäknuté maslo
Čokoládová poleva
- 150 g Čokoláda Liana 70%
- 20 g stužený tuk
- 1 PL olej
Ďalej potrebujeme
- Čokotransfer
- kryštálový cukor
Produkty k receptu