Bezlepkový rebarborový koláč s jemným vanilkovým krémom

  • Kyslá chuť rebarbory v kombinácii so sladkým vanilkovým krémom a lahodnou čokoládou
pre recept na Bezlepkový rebarborový koláč so snehom kliknite sem.
Bezlepkový rebarborový zákusok
  • 50
    hodnotenie
  • Trvanie
    01:30
    (h:m)
  • Porcie
    -
    (ks)

Ingrediencie

Piškóta:
5 ks vajcia
150 g Cake mix Liana
150 g práškový cukor
3 lyžice vlažná voda
 
Rebarbora:
3-4 stonky rebarbory
40 g Vanilínový cukor Liana
20 g Škoricový cukor Liana
 
Vanilkový krém:
800 ml mlieko
2 vrecká Zlatý krém Liana
1 PL Universal mix Liana
40 g kryštálový cukor
100 g práškový cukor
200 g  zmäknuté maslo
 
Čokoládová poleva:
150 g Čokoláda Liana 70%
20 g stužený tuk
1 PL olej
 
Ďalej potrebujeme:
Čokotransfer
kryštálový cukor
 

 

 

 

Postup

1. Ošúpanú rebarboru nakrájame na kolieska, zmiešame s vanilínovým  a škoricovým cukrom. Plech vyložíme papierom na pečenie a rozložíme naň rebarboru.
 
2. Vyšľaháme tuhý sneh z bielkov. V druhej nádobe vyšľaháme žĺtky s cukrom do peny, postupne pridávame vodu. Zmes Cake mix po lyžiciach zapracujeme do žĺtkovej masy. Nakoniec zľahka vmiešame vyšľahaný sneh z bielkov. Cesto rovnomerne nalejeme na rebarboru a upečieme v rúre na 175°C 25 minút.
 
3. Uvaríme puding z mlieka, Zlatého krému, Universal mixu a kryštálového cukru. Zľahka posypeme kryštálovým cukrom, prikryjeme fóliou a necháme vychladnúť. Zmäknuté maslo vymiešame s práškovým cukrom do peny a prišľaháme vychladnutý puding.
 
4. Upečený a vychladnutý koláč preklopíme na druhý plech. Odstránime papier na pečenie. Natrieme vanilkový krém. Polejeme čokoládovou polevou. My sme použili aj dekoračnú fóliu na čokoládu. Dáme do chladničky stuhnúť.
 

 

 

Produkty k receptu

Čo si myslíte o tomto recepte?

50
Počet hodnotení: 1
Používaním stránok prevádzkovateľa LIANA GOLIAŠ s.r.o.
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.