Bezlepkový vafľový zákusok
Vafľové cesto
- 370 g Cake mix Liana
- 185 g maslo
- 150 g práškový cukor
- 30 g Vanilínový cukor Liana
- 3-4 ks vajce
- 450-500 ml mlieko
- štipka soli
Plnka
- 600 ml smotana na šľahanie (rastlinná / živočíšna)
- 500 g mascarpone
- 250-300 g jemný krémový tvaroh
- 80 g cukor
- 40 g Vanilínový cukor Liana
- 50 g Stužovač Liana neutral
- 400 g ovocie (jahody, maliny a pod.)
- K roztopenému maslu pridáme práškový cukor, vanilínový cukor, soľ, vajíčka a mlieko. Premiešame a pridáme zmes Cake mix. Ručným mixérom vymiešame hladké stredne husté cesto.
- Predhriaty vaflovač potrieme olejom a naberačkou nanesieme cesto. Pečieme do zlatista cca 3-5 minút. Upečené vafle vyklopíme a necháme vychladnúť. Takto postupne spracujeme všetko cesto.
- Pripravíme plnku: Všetky potrebné suroviny pridáme do misky a mixérom vyšľaháme do nadýchaného a hladkého krému.
- Jahody alebo iné ovocie umyjeme, očistíme a nakrájame na menšie kúsky.
- Pripravenú formu vyložíme vafľami, vyšľahanú plnku rovnomerne rozotrieme na vafľové pláty, uložíme nakrájané ovocie napr. jahody, nanesieme opäť vrstvu plnky. Povrch plnky prekryjeme zvyšnými vafľami.
- Takto pripravený zákusok dáme do chladničky a necháme stuhnúť cca 1-2 hodiny, prípadne cez noc.
- Zákusok posypeme dekoračným práškovým cukrom a ľubovoľne ozdobíme ovocím a mätou.
Vafle pečené v rúre pripravíme pomocou silikónovej formy na vafle, ktorú vymastíme olejom a naplníme cestom. Pečieme pri 170 °C cca 20 minút.
Klasické vafle pripravíme výmenou Cake mix za pšeničnú hladkú múku a kypriaci prášok do pečiva.
Vafľové cesto
- 370 g Cake mix Liana
- 185 g maslo
- 150 g práškový cukor
- 30 g Vanilínový cukor Liana
- 3-4 ks vajce
- 450-500 ml mlieko
- štipka soli
Plnka
- 600 ml smotana na šľahanie (rastlinná / živočíšna)
- 500 g mascarpone
- 250-300 g jemný krémový tvaroh
- 80 g cukor
- 40 g Vanilínový cukor Liana
- 50 g Stužovač Liana neutral
- 400 g ovocie (jahody, maliny a pod.)
Produkty k receptu