Bezlepková veterníková torta

  • Maxi verzia veterníka v podobe veterníkovej torty. Dá sa upiecť aj ako veterník na plechu s dvojnásobným množstvom všetkých surovín.
pre recept na Bezlepkové veterníky kliknite sem.
Bezlepková veterníková torta
  • 43
    hodnotenie
  • Trvanie
    00:90
    (h:m)
  • Porcie
    12
    (ks)

Ingrediencie

Cesto:
150 ml voda
125 g rastlinný tuk / maslo
125 g Cake mix Liana
4 vajcia (veľkosť M)
štipka soli

Plnka:
4 PL kryštálový cukor
0,6 l mlieko
2 vrecká Zlatý krém Liana
125 g rastlinný tuk / maslo

Karamelová šľahačka: 
6 PL kryštálový cukor
300 ml mlieko
2 vrecká Šľahačkové potešenie Liana

Karamelová poleva:
25 g kryštálový cukor
4 PL mlieko
75 - 90 g práškový cukor

 

 

 

Postup

CESTO:
Rastlinný tuk rozpustíme vo vriacej vode. Vysypeme Cake mix a miešame pokiaľ nevznikne hustá kaša. Odstavíme z ohňa a necháme vychladnúť. Do vychladnutej zmesi postupne po jednom zašľaháme vajcia. Hotovú zmes dáme do cukrárenského vrecka a naplníme tortovú formu. Rúru vyhrejeme na 225°C. Pred pečením tortu postriekame vodou. Po vložení torty do rúry znížime teplotu na 180°C a pečieme 1 hodinu.
 
PLNKA:
Medzitým pripravíme plnku, ktorú uvaríme z cukru, mlieka a Zlatých krémov. Necháme vychladnúť. Vyšľaháme zmäknuté maslo, do ktorého postupne zašľaháme vychladnutú plnku a naplníme prerezaný korpus.
 
KARAMELOVÁ ŠĽAHAČKA:
Skaramelizujeme cukor. Následne prilejeme mlieko a necháme rozpustiť. Karamelové mlieko odložíme do chladničky. Po vychladnutí vsypeme Šľahačkové potešenie a vyšľaháme do tuha. Navrstvíme na plnku.

KARAMELOVÁ POLEVA:
Cukor upálime na karamel. Dolejeme mlieko a necháme rozpustiť. Pomaly pridáme práškový cukor a polejeme veterníkovú tortu. 
 
Dobrý tip:
Klasickú verziu receptu s pšeničnou múkou pripravíme zámenou Cake mix Liana za 125 g hladkej múky.
 
Dobrý tip 2 :
Korpus má byť po prekrojení zvnútra vlhký.
 
 

Produkty k receptu

Čo si myslíte o tomto recepte?

43
Počet hodnotení: 4
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.