Prvotriedne bezlepkové venčeky z odpaľovaného cesta

  • Vanilkové venčeky z odpaľovaného cesta plnené naším Zlatým krémom. Sú neuveriteľne jemné a nadýchané.
pre recept na Venčeky s klasickou pšeničnou múkou kliknite sem.
Bezlepkové vanilkové venčeky
  • 64
    hodnotenie
  • Trvanie
    01:30
    (h:m)
  • Porcie
    30
    (ks)

Ingrediencie

Cesto:
120 g Cake mix Liana
100 g maslo izbovej teploty
100 ml voda
3 vajcia 
 
Krém:
2 vrecká Zlatý krém Liana
1 vrecko Vanilínový cukor Liana
600 ml mlieko
100 g maslo
100 g cukor

 

 

 

Postup

1. Maslo a vodu dáme zovrieť. Za stáleho miešania pridáme Cake mix a varíme pri miernej teplote. Miešame, kým nevznikne hustá kaša, ktorá sa nelepí na steny hrnca a necháme vychladnúť. Do vychladnutej hmoty zašľaháme postupne vajcia. Cesto dáme do cukrárskeho vrecka so zúbkovanou špičkou. Na plech vystlaný papierom na pečenie tvarujeme kolieska, každé koliesko obídeme 2 - krát.
 
2. Rúru vyhrejeme na 220 °C a pred pečením znížime na 190°C. Pečieme pri teplote 190°C 18 - 20 minút mierne dozlatista. Počas pečenia rúru neotvárame, aby nám venčeky neklesli. Upečené necháme vychladnúť.
 
3. Do 100 ml mlieka nasypeme Zlaté krémy, zamiešame a vlejeme do zvyšného vriaceho mlieka. Pridáme 50 g cukru, vanilínový cukor a necháme vychladnúť.
 
4. 100 g masla a 50 g cukru vyšľaháme do peny. Postupne primiešame do vychladnutého krému. Venčeky prekrojíme na polovicu. Krém dáme do cukrárskeho vrecka a naplníme venčeky. Posypeme cukrom alebo polejeme polevou a môžeme podávať.
 

 

 

Čo si myslíte o tomto recepte?

64
Počet hodnotení: 11
Používaním stránok prevádzkovateľa LIANA GOLIAŠ s.r.o.
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.