- Domov
- Chutné recepty
- Torta s ľahkou penou a mramorovou zrkadlovou polevou
Torta s ľahkou penou a mramorovou zrkadlovou polevou
Piškóta
- 2 vajcia
- 3 lyžice kryštálový cukor
- 1 lyžička Kypriaci prášok do pečiva Liana
- 2 ks Zlatý krém Liana
Jahodová pena
- 100 ml mlieko
- 1 ks (30g) Šľahačkové potešenie Liana/šľahačka v prášku
- 100 g Stabilizátor šľahačky jahoda Liana
- 250 g jemný tvaroh
- 100 ml mlieko
- 8 g Želatína číra Liana
- 70 g práškový cukor
Jogurtová pena
- 100 ml mlieko
- 1 ks (30g) Šľahačkové potešenie Liana/šľahačka v prášku
- 250 g jogurt
- 100 g Stabilizátor šľahačky jogurt Liana
- 70 g práškový cukor
- 100 ml mlieko
- 10 g Želatína číra Liana
Zrkadlová poleva
- 200 g Biela čokoláda Liana
- 120 ml mlieko
- 150 g Stabilizátor šľahačky jogurt Liana
- 200 ml voda
- 50 g Stabilizátor šľahačky višňa Liana
- 50 ml voda
Dodatky
- jahody v želé
- LianaVit malina
- ovocie, snehové pusinky, kvety na dekoráciu ...
1. Bielky vyšľaháme do tuha. Zamiešame cukor a žĺtky a ďalej šľaháme do peny asi 5 minút. Nakoniec zľahka primiešame Zlatý krém zmiešaný s kypriacim práškom a pripravené cesto vylejeme do tortovej formy s priemerom 20 cm. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 175°C cca 20 minút.
2. Pripravíme jahodovú penu. Želatínu necháme napučať v 100 ml mlieka. Šľahačkové potešenie, stabilizátor šľahačky jahoda, tvaroh a práškový cukor vsypeme do 100 ml mlieka. Vyšľaháme do tuha, pridáme napučanú rozpustenú želatínu a prešľaháme.
3. Podobným postupom pripravíme jogurtovú penu. Želatínu dáme napučať do 100 ml mlieka. Do ďalších 100 ml mlieka vsypeme Šľahačkové potešenie, stabilizátor šľahačky jogurt, smotanový jogurt a práškový cukor. Cca 2 minúty vyšľaháme do tuha. Pridáme napučanú rozpustenú želatínu a dobre prešľaháme.
4. Korpus rozkrojíme na 2 pláty. Vložíme do trocha väčšej tortovej formy rozmer asi 23 cm. Spodný plát potrieme jahodami v želé a vylejeme pripravenú jahodovú penu. Povrch uhladíme. Prikryjeme druhou rozkrojenou časťou piškóty, ktorú polejeme 1 polievkovou lyžicou rozpusteného LianaVITu malina v asi 80 ml vody. Vylejeme jogurtovú penu. Miestami lyžičkou dáme jahody v želé. Povrch uhladíme. Celú tortu dáme do mrazničky dobre zamraziť na minimálne 4 hodiny (ideálne na 24 hodín).
5. Stabilizátor jogurt zmiešame s 200 ml vody a stabilizátor višňa zmiešame s 50 ml vody. Bielu čokoládu roztopíme v mlieku a rozdelíme na 3/4 a 1/4. Do 3/4 vmiešame pripravený jogurtový stabilizátor a do 1/4 vmiešame višňový stabilizátor. Pripravené polevy precedíme cez sitko.
6. Zamrazenú tortu vyberieme z formy. Dáme na užšiu nádobu uloženú v plechu a polejeme tortu striedavo jogurtovou a višňovou polevou. Povrch ozdobíme ľubovoľne napr. kvetmi, snehovými pusinkami a čerstvým ovocím.
Piškóta
- 2 vajcia
- 3 lyžice kryštálový cukor
- 1 lyžička Kypriaci prášok do pečiva Liana
- 2 ks Zlatý krém Liana
Jahodová pena
- 100 ml mlieko
- 1 ks (30g) Šľahačkové potešenie Liana/šľahačka v prášku
- 100 g Stabilizátor šľahačky jahoda Liana
- 250 g jemný tvaroh
- 100 ml mlieko
- 8 g Želatína číra Liana
- 70 g práškový cukor
Jogurtová pena
- 100 ml mlieko
- 1 ks (30g) Šľahačkové potešenie Liana/šľahačka v prášku
- 250 g jogurt
- 100 g Stabilizátor šľahačky jogurt Liana
- 70 g práškový cukor
- 100 ml mlieko
- 10 g Želatína číra Liana
Zrkadlová poleva
- 200 g Biela čokoláda Liana
- 120 ml mlieko
- 150 g Stabilizátor šľahačky jogurt Liana
- 200 ml voda
- 50 g Stabilizátor šľahačky višňa Liana
- 50 ml voda
Dodatky
- jahody v želé
- LianaVit malina
- ovocie, snehové pusinky, kvety na dekoráciu ...
Produkty k receptu